Les Arcs är ett relativ okänt skidområde för oss skandinaver, men oj vad vi har kvar att upptäcka! Kanske är det den omväxlande terrängen, de goda snöförhållandena och de otaliga alternativen som gör Les Arcs så uppskattat bland erfarna skidåkare. Stora, öppna vidder, variationsrik skogsåkning och kittlande couloirer gör att man aldrig har tråkigt...... Läs mer »
Argentière är vår populäraste skidort - och inte utan anledning! Bergen, programutbudet och den mångfald av bra åkning som erbjuds här finns inte på någon av våra övriga resmål. Oavsett om du är en erfaren off pist-åkare, nybörjare eller vill utveckla något område inom skidor, snowboard eller telemark så finner du vad du söker hä...... Läs mer »
Den ”svåra” och extrema skidåkningen i Chamonix är en seglivad myt! Faktum är att Chamonixdalens vackra och mäktiga bergsmassiv bjuder på några av de bästa skid- och naturupplevelser i Alperna. Alla kan hitta sin typ och nivå av åkning här! Bästa skidsystemet för alla Dalens fem stora skidsystem bjuder på varierad skidåkning för alla kateg...... Läs mer »
Stora orörda snöfält breder ut sig och mitt i denna ocean av snö ligger Flaine, känt för sin snösäkerhet. Här finns inga problem att hitta fin snö och områdets variationsrikedom passar såväl nybörjare som de mer erfarna. Skogsåkning, snowpark och fantastisk natur gör att valmöjligheterna är obegränsade och det är lätt att tillfredst&au...... Läs mer »
Om du drömmer om att åka ospårat hela dagen med strålande sol kan den drömmen bli sann, här i Serre Chevalier. Skidsystemet ”Le Grand Serre Che” tillhör Frankrikes största med 250 km pist och med oändliga offpist möjligheter. Skidåkningen ligger mellan 1 200 och 2 800 m ö h, och de många lärkträden sträcker sig upp över 2 000 m ö h. Se...... Läs mer »
Val d’Isere är utan tvivel en av våra och Alpernas mest populära skidorter. Det väldiga och snösäkra skidsystemet L´Espace Killy lockar med sina oändliga möjligheter för alla discipliner och nivåer. Från lättillgänglig off pist i världsklass till långa, välpreparerade pister i allas tycken och smak. Det är stort, välplanerat, varierat oc...... Läs mer »
I Val Thorens faller varje vinter runt 10 meter (!) snö och säsongen varar långt efter att körsbärsträden blommat i dalen. Inte minst tack vare sex åkbara glaciärer i området, den mest berömda Glacier de Péclet. Från en annan berömd topp, Cime de Caron, bjuds du på ett panorama över nära 1000 alptoppar – så vackert att man nästan tappar an...... Läs mer »