UCPA Resor - Alpinism fortsättning 1 heltid - SOMMAR

Alpinism fortsättning 1 heltid

Välkommen till alpinismens värld! För dig som blivit bergtagen och vill lära dig mer är det här kursen för dig. Programmet erbjuder avancerad lärdom om alpinism för att mer självständigt kunna röra sig i bergen och att säkert ta sig fram i en magnifik högalpin natur. Här görs inga impulsiva manövrar, utan det handlar om att ge sig tid och reflektera, att vara ett med naturen. Grand Montets, Aiguille Rouges och Aiguille du Midi blir din nya hemmaplan.

 En alpinismvecka som vänder sig till dig som redan deltagit på minst 1 veckas alpinismkurs
(Har du erfarenhet av minst 3 veckors alpinismkurs, så ska du välja 'Alpinism fortsättning 2')

Vecka 35 är detta program (7dgr) förlagt på centret i Argentière.

Fördjupad information om alpinism & bergsbestigning
Väderstatistik
Aktuellt väder

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag-Ankomstdag

Söndag är introduktionsdag med inkvartering och gruppindelning 10:00-17:00. Utlämning av utrustning sker 14:00-17:30. C.a 18:30 ges en allmän centerpresentation.


vandring-cinque-terre

Måndag

Under förmiddagen görs en harmonisering av nivåer. Dagen ägnas sedan åt repetition inom klättring med grepp-, rep och säkrings-teknik på hög höjd. Svårighetsgraden på momenten varierar beroende på nivå.


vandring-cinque-terre

Tisdag-Fredag

Programmet bestäms på plats ihop med er guide och kan variera från vecka till vecka. Exempel på moment: traversera kanten på Lachenal, aiguilles d'Entrêves, Arête des Cosmiques... möjligheterna är oändliga. 1 övernattning i refuge är planerad för 1 veckas-kursen (upp till 3 nätter i refuge om du bokat alpinism 14 dagar). På fredag kväll avrundas vecka 1 och man återlämnar utrustningen. VECKA 2 på alpinism 2 veckor ägnas åt alpinism på hög höjd. I samråd med er moniteur och utifrån rådande väderlek beslutar ni vilket område det blir. tex. Aiguilles Rouges, traversering av la Nonne, Aiguille du Moine, Courtes, pointe Isabella. Fredag kväll, avrundning och återlämning av utrustning.


vandring-cinque-terre

Lördag

Man kan på egen hand besöka Aiguilles Rouges eller det pittoreska Chamonix (liftkort ingår fram till lunch).

ALPINISME ÉVOLUTION 

Kursstart & Kursslut 
Ankomst söndag från kl. 9:00. Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca 14:00.

Logi
På UCPA-centret i Chamonix samt 1 natt i refuge/ enkel bergsstuga, (ev. upp till 3).
Refuge är en enklare bergstuga, oftast utan dusch.

Deposition
En deposition på 100€ kan få lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 bergsguide eller aspirant guide om ca 6 personer.

Utrustning som ingår
Lämpliga skor för klättring och bestigning, ryggsäck, hjälm, hängsele, ishacka, stegjärn, rep, åttor och karbinhakar. Man använder sig av modern utrustning såsom Millet, Petzl, La Sportiva, Béal, Technica, Lafuma. Lakan ingår.

Egen utrustning
För klättringen behövs rejäla överdragsbyxor, en skaljacka, mössa och handskar. Tänk på att ta kläder som ventilerar effektivt och flera ombyten med underställ eller liknande, samt en fleecetröja. Har du egna vandrarkängor och en 30-40 l ryggsäck går det bra att ta med dem. 
Övrig packning: huvudbonad, solglasögon, solcreme, vattenrygga (typ Camelback), handdukar, fickkniv, pannlampa (kan behövas), sandaler & tennisskor, en stor plastpåse som skydd för kläderna i väskan, en nätt sovsäck eller sovlakan för natten i refuge, ett litet reseapotek, badkläder, varma tröjor då det kan bli kallt om kvällen. Ta även med lite fickpengar, bla inför utflykten i slutet av veckan. I vissa bergsstugor får man betala en liten slant för vatten.

Övrigt
Alla aktiviteter bygger på säkerhet därför är det viktigt att man alltid följer instruktörens direktiv. Vissa veckor kan det vara franska ungdomar (16-17 år) som deltagande i denna aktivitet.
 
KOMPLETTERANDE INFORMATION  

UCPA:s utbildning i alpin, högalpin klättring och alpinism har som mål att ge varje deltagare inom specifik grupp möjligheten att nå upp till en avancerad nivå. Därför fokuseras en del av kursen på tekniska färdigheter och tillvägagångssätt inom alpinism. En del av momenten innebär att man klättrar ett par replängder på egen hand, under guidens övervakning. Man klättrar då med repbroms, dvs. ett självutlösande system låser repet så att man bromsas i sin rörelse. Man är då inte sammanlänkad med guiden. Guiden är den enda som kan fatta beslut om klättringens villkor, vilket bestäms utifrån nivå, grupp och terräng.
Har man inte den nivå som krävs kan man inte räkna med att kunna byta till en annan aktivitet. UCPA ersätter ej outnyttjat deltagande. Varje deltagare accepterar dessa villkor och intygar att denna information tillhandahållits.

Angivna priser är per person och inkluderar
  • Boende i 4-6 bäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg) på UCPA-centret samt 1-3 nätter i bergsstuga/refuge.
  • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
  • Aktivitet med diplomerade instruktör: heltid : c.a 23h/vecka.
  • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
  • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
  • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
  • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
34
19/08
35
26/08
36
02/09
37
09/09
Argentière
Alpinism fortsättning 1 heltid - 18-45 år
Chamonix
Alpinism fortsättning 1 heltid - 18-45 år
Alpinism fortsättning 1&2 heltid,14 dagar - 18-45 år