UCPA Resor - Alpinism nybörjare heltid - SOMMAR

Alpinism nybörjare heltid

Studentpris
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid
 • Alpinism nybörjare heltid

Röd granit, is, snö och blå glaciärer står på programmet. Du får lära dig att säkert ta dig fram i denna magnifika högalpina natur. Isyxan och stegjärnen kommer att bli dina bästa vänner under veckan. I slutet av kursen tar vi med dig på toppbestigning.

Vecka 35 är veckan förlagd på centret i Argentière.

Fördjupad information om alpinism & bergsbestigning
Väderstatistik
Aktuellt väder

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag-Ankomstdag

Söndag är introduktionsdag med inkvartering och gruppindelning mellan kl.10:00-17:00. Utlämning av utrustning sker 14:00-17:30. Vid 18-tiden ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.


vandring-cinque-terre

Måndag- Bergsteknik

Dagsutflykt med klättring. Man lär sig grepp-, rep och säkringsteknik i bergen. Svårighetsgraden på momenten varierar beroende på nivå.


vandring-cinque-terre

Tisdag- Glaciärteknik

Man lär sig att använda stegjärn och isyxa samt att ta sig fram på en glaciär med rep.


vandring-cinque-terre

Onsdag- Snöskola

Snöskola där man lär sig att säkra sig och ta sig fram på snöfält.


vandring-cinque-terre

Torsdag-Fredag- Fördjupning

Utflykt med övernattning i refuge* och 1-2 toppbestigningar. På torsdagen finslipar ni klättertekniken. Därefter beger ni er upp mot refuge Albert 1er. På fredagen får ni omsätta era kunskaper i praktiken. Ni stiger upp tidigt på morgonen för att bestiga någon av topparna Aiguille du Tour (3.542m),Tête Blanche (3.429m) el. Petit Fourche (3.512m) Vilken topp det blir beror på nivå. Nivå F (lätt) gör en enklare bestigning och nivå P.D (medel) gör en lite mer avancerad bestigning. Fredag kväll, avrundning och återlämning av utrustning.


vandring-cinque-terre

Lördag- Fria aktiviteter

Man kan på egen hand besöka Aiguilles Rouges eller det pittoreska Chamonix (liftkort ingår fram tom lunch).

ALPINISME SPÉCIAL DÉBUTANT

Kursstart & kursslut
Ankomst söndag från kl. 9:00. Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca 14:00.

Logi
På UCPA-centret i Chamonix samt 1 natt i refuge/ enkel bergsstuga, oftast utan dusch. Lunch i form av lunchpaket.

Deposition
En deposition på 100€ lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 bergsguide eller aspirant guide om c.a 6 personer.

Utrustning som ingår
Lämpliga skor för klättring och bestigning (stl.36-49), ryggsäck, hjälm, hängsele, ishacka, stegjärn, rep, åttor och karbinhakar. Man använder sig av modern utrustning såsom Petzl,Technica, Lafuma. Lakan ingår.

Egen utrustning
Tänk på att ta kläder som ventilerar effektivt och flera ombyten med underställ eller liknande, samt en fleecetröja.
För klättringen behövs rejäla överdragsbyxor, en skaljacka, mössa och handskar. Har du egna vandrarkängor och en 30-40 l ryggsäck går det bra att ta med dem. Tag med vandrarkängor om du har en annan storlek än 36-49.
Övrig packning: huvudbonad, solglasögon, solcreme, vattenrygga (typ Camelback), handduk, badlakan, pappersnäsduk, fickkniv, pannlampa (kan behövas), sandaler & tennisskor, en stor plastpåse som skydd för kläderna i väskan (50 l), sovlakan/reselakan för natten i refuge, ett litet reseapotek, badkläder, varma tröjor då det kan bli kallt om kvällen. Tidigare gäster har tipsat om att ta med vandringsstavar (frivilligt). Ta även med lite fickpengar, bla inför utflykten i slutet av veckan. I vissa bergsstugor får man betala en liten slant för vatten.

På rekommendation av tidigare deltagande:
'Vi hade en ganska varm vecka och begränsad nederbörd så jag hade softshell nästan hela veckan. Men det känns väl givet att man inte åker till alperna och 3-4000 möh utan dun/syntetmellanlager och vindtätt skal/hardshell. Bra att också rekommendera torrpåsar, känns extremt mycket smartare än rekommendationen om sopsäck som ju inte heller går att komprimera något i. Handskar bra med tunna "liners" för de flesta ändamål men om man står still eller man har otur med vädret kan det vara bra med varmare vantar (helst inte tumvantar). På benen var det bra rekommendation med stretchiga utomhusbyxor, sen kan man bli blöt och det kan blåsa så någon form av skal är ju också bra att ha (hade gärna rekommenderat några slitna par om man har eftersom det är stor risk att man förstör byxorna när man lär sig gå med stegjärn).'

'Tänk på att det kan vara kallt på hög höjd. Tjocka vantar och varma kläder, vantar/handskar samt tunnar klättervantar behövs.'


Övrig info
Det kan vara franska ungdomar (16-17 år) på denna aktivitet, vissa veckor.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

UCPA:s utbildning i alpin, högalpin klättring och alpinism har som mål att ge varje deltagare inom specifik grupp möjligheten att nå upp till en avancerad nivå. Därför fokuseras en del av kursen på tekniska färdigheter och tillvägagångssätt inom alpinism. En del av momenten innebär att man klättrar ett par replängder på egen hand, under guidens övervakning. Man klättrar då med repbroms, dvs. ett självutlösande system låser repet så att man bromsas i sin rörelse. Man är då inte sammanlänkad med guiden. Guiden är den enda som kan fatta beslut om klättringens villkor, vilket bestäms utifrån nivå, grupp och terräng.
Har man inte den nivå som krävs kan man inte räkna med att kunna byta till en annan aktivitet. UCPA ersätter ej outnyttjat deltagande. Varje deltagare accepterar dessa villkor och intygar att denna information tillhandahållits.

Johan H, Chamonix
Alpinism nybörjare heltid

Hade jätte roligt och som helhet var alla moment över förväntan(inte maten kanske men den var helt okej) ! Vill också belysa vår guide(Pierre Aubertia) som var jätte bra! jätte glad över att han också hade bra engelska vilket absolut inte alla guider hade. Kan varmt rekommendera er att placera folk som inte är så duktiga på franska med honom! kommer definitivt åka mer er igen!

Lars L, Chamonix
Alpinism nybörjare heltid

Jag hade en lärorik, rolig och spännande resa. Vår guide var lugn, trevlig och professionell och ingav förtroende. Mycket prisvärd och högt uppskattad resa!

Hanna W, Chamonix
Alpinism nybörjare heltid

Fantastisk!! Första gången för mig. Och jag kommer garanterat göra det igen :-)

Jennie G, Chamonix
Alpinism nybörjare heltid

Min resa med UCPA var toppen! Jag hade höga förväntningar och de infriades med råge. Bra guider, trevligt hostel, mycket god mat etc. Jag tycker att hela UCPA-konceptet är grymt; att träffa likasinnade och vara aktiv hela dagarna passar mig. Det är dessutom mycket socialt, man känner sig aldrig ensam även om man reser själv. Jag har redan börjat planera resan för nästa år!

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i 4-6 bäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg) samt 1 natt i bergsstuga/refuge.
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerade instruktör heltid : c.a 23h/vecka.
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
35
26/08
36
02/09
37
09/09
Argentière
Alpinism nybörjare heltid - 18-45 år
Chamonix
Alpinism nybörjare heltid utan logi (instruktör, utrustning samt lunch ingår) - 18-45 år
Alpinism nybörjare heltid - 18-45 år
Alpinism nybörjare heltid - Student - 18-25 år