UCPA Resor - Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid - SOMMAR

Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid - Chamonix

 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid
 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid
 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid
 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid
 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid
 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid
 • Alpinism Dom des Mischabel 4545 M fort heltid

En fördjupning inom alpinismens värld
Dom des Mishabel är efter Mont Blanc och Monte Rosa den tredje högsta toppen i Alperna. Och likväl den av de tre som är den mest krävande, fysiskt sett. En grandiös utmaning på glaciär och snöfält med endast 5-6 deltagare per grupp. Efter 2 dagar av förberedande moment beger ni er mot er första etapp,  Refuge du Dom (2940 m) för att därefter starta stigningen upp till Dom des Mishabel. 2 nätter i enkel bergstuga/refuge. 

Programmet passar den med god fysisk form, med tidigare teknisk erfarenhet inom alpinism. Målet är en fördjupad självständighet i alpinismens värld.

Fördjupad information om alpinism & bergsbestigning
Väderstatistik
Aktuellt väder

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag: Ankomst

Söndag är ankomstdag/ introduktionsdag med inkvartering och gruppindelning 10:00-17:00. Utlämning av utrustning sker 14:00-17:30. Vid 18- tiden ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.


vandring-cinque-terre

Måndag

Dagsutflykt med snö-teknik i Aiguilles Rouges.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Dagsutflykt till exempelvis Aiguilles rouges eller Crochues Belvédère.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Avfärd mot Randa (2h). Därefter fortsätter ni upp mot Refuge du Dom (2940 m). Höjdmeter: 1510 m. 4-5 h. Övernattning i refuge du Dom.


vandring-cinque-terre

Torsdag

Bestigning av Dom (4545 m). 1650 höjdmeter, (5-6h). Storslagen utsikt över Zermatt med dess 20 toppar på över 4000 m. Övernattning i refuge du Dom.


vandring-cinque-terre

Fredag

Nedstigning från Randa i relativt lugnt tempo, alternativt bestigning av Dom. På eftermiddagen återvänder ni till centret. Där blir det återlämnande av material och summering av veckan.


vandring-cinque-terre

Lördag: Hemfärd

Man kan på egen hand besöka Aiguilles Rouges eller det pittoreska Chamonix (liftkort fram till lunch).

Kursstart & Kursslut 
Ankomst söndag från kl. 9:00. Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca 14:00.

Logi
På UCPA-centret i Chamonix samt 2 nätter i refuge (refuge: enkel bergstuga, oftast utan dusch).

Deposition
En deposition på 100€ kan få lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 bergsguide eller aspirant guide om max 6 personer.

Utrustning som ingår
Lämpliga skor för klättring och bestigning, ryggsäck, hjälm, hängsele, ishacka, stegjärn, rep, åttor och karbinhakar. Man använder sig av modern utrustning såsom Millet, Petzl, La Sportiva, Béal, Technica, Lafuma. Lakan ingår på centret.

Egen utrustning
För klättringen behövs rejäla överdragsbyxor typ Goretex, en skaljacka, mössa och handskar. Tänk på att ta kläder som ventilerar effektivt och flera ombyten med underställ eller liknande, samt en fleecetröja. Har du egna vandrarkängor och en 30-40 l ryggsäck går det bra att ta med dem. Teleskopstavar, vid behov.
Övrig packning: huvudbonad, solglasögon, solcreme, vattenrygga (typ Camelback), handdukar, fickkniv, pannlampa (kan behövas), sandaler & tennisskor, en stor plastpåse (50 l) som skydd för kläderna i ryggsäcken, en nätt sovsäck eller sovlakan för natten i refuge, ett litet reseapotek, badkläder, varma tröjor då det kan bli kallt om kvällen. Ta även med lite fickpengar, bla inför utflykten i slutet av veckan. I vissa bergsstugor får man betala en liten slant för vatten samt för duschmöjlighet.
 
KOMPLETTERANDE INFORMATION  
Bestig Mont Blanc, Alpin klättring, Alpinism, samt övriga haute route aktiviteter som ingår i UCPA:s utbud.

UCPA:s utbildning i alpin, högalpin klättring och alpinism har som mål att ge varje deltagare inom specifik grupp möjligheten att nå upp till en avancerad nivå. Därför fokuseras en del av kursen på tekniska färdigheter och tillvägagångssätt inom alpinism. En del av momenten innebär att man klättrar ett par replängder på egen hand, under guidens övervakning. Man klättrar då med repbroms, dvs. ett självutlösande system låser repet så att man bromsas i sin rörelse. Man är då inte sammanlänkad med guiden. Guiden är den enda som kan fatta beslut om klättringens villkor, vilket bestäms utifrån nivå, grupp och terräng.
Har man inte den nivå som krävs kan man inte räkna med att kunna byta till en annan aktivitet. UCPA ersätter ej outnyttjat deltagande. Varje deltagare accepterar dessa villkor och intygar att denna information tillhandahållits.

OBS. Tänk på att programmet kan variera beroende på väder, grupp och nivå. Alla aktiviteter bygger på säkerhet därför är det viktigt att man alltid följer instruktörens direktiv. Vädret är det som slutligen avgör vilket dagsprogram det blir.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i 4-6 bäddsrum på UCPA-centret samt 2 nätter i refuge/ enkel bergstuga.
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerad instruktör heltid: c.a 23h/vecka.
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vi har inga priser / datum för denna produkt än.

Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du ett mejl så fort vi uppdaterar denna sida.