UCPA Resor - Dykning nybörjare heltid Triu - SOMMAR

Dykning nybörjare heltid Triu - Korsika / Triu Funtanella

 • Dykning nybörjare heltid Triu
 • Dykning nybörjare heltid Triu
 • Dykning nybörjare heltid Triu
 • Dykning nybörjare heltid Triu
 • Dykning nybörjare heltid Triu

I Triu Funtanella, som ligger vid golfe de Sagone finns alla förutsättningar för magisk dykning. Kusten omges av röda granitklippor i ett turkost hav. Här finns en rik och varierad undervattensfauna.  Nybörjare dyker ner till max 6 m. Möjlighet att ta certifikat CMAS 1 (Open water diver). Inkluderar 8 dyktillfällen.

Obligatoriskt läkarintyg för dykning:
För att dyka krävs ett läkarintyg som är godtagbart om det är max 1 år gammalt. Detta ska på engelska intyga 'No contradictions against diving'. Man släpps inte i vattnet utan detta. Läkarintyg är obligatoriskt, utan intyg får man inte dyka. Kontakta UCPA resor så skickar vi underlag för intyg som du ber läkare fylla i.

FULL PLONGÉE SPÉCIAL DÉBUTANT

Ankomstdag (söndag)
Tilldelning av bungalows och inskrivning sker söndag from 14:00. C:a 16:00 blir det inskrivning och gruppindelning enligt respektive bokad aktivitet. Vid 18:00 hålls en kort introduktion. Receptionen stänger 18:00. Vid senare ankomst söndag gäller följande:  Ett kuvert med namn och rumskod lämnas ut vid receptionen. Den som kommer sent bör bege sig till receptionen måndag morgon kl.08:30 för att tillkännage sin ankomst och bla. erhålla information om gruppindelning.

Logi
Söndag* - söndag.
*Tidigare ankomst from lördag (17:30 - 19:30) är möjlig och kostar 500 kr per person. Bokas mot tillägg.

Kursstart & kursslut
Söndagen är en introduktionsdag med kursgenomgång, inskrivning och rumsfördelning på eftermiddagen. Aktiviteten pågår måndag tom lördag. Kursen avslutas lördag. Man har logi tom söndag morgon kl.10:00.

Deposition
En deposition på 50€ lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppantal
C.a  8 deltagare per grupp samt 1 diplomerad instruktör.

Kursupplägg
Aktivitetsstart måndag morgon. Beroende på tidigare erfarenhet börjar man först och främst med teorigenomgång, för att senare gå in på de praktiska momenten. Under veckan gör ni 8 dyk och varje dyktillfälle är på c.a 30-40 minuter. Nybörjare dyker ner till max 6 m djup. Ett dyktillfälle varar c.a 30-40 min. Första tillfället brukar man dyka en och en med instruktör, därefter max 2 personer. När man gått igenom lite mer säkerhetsövningar kan man dyka i grupp om 4 personer. Efter dagens slut brukar man ha en genomgång/ debriefing där du får koll på din dykutveckling. På torsdagar är det uppehåll från aktiviteten, då är det ett bra tillfälle att se sig om lite på ön. Centret arrangerar flertalet olika aktiviteter den dagen. Fråga i receptionen efter tips!

Utrustning som ingår
Centret står för all teknisk utrustning såsom våtdräkt, simfenor & cyklop, viktbälte, dykväst, regulator, dyktub. Man använder sig i huvudsak av utrustning från Scubapro. Centret är utrustat med tryckutjämning samt dykbåtar om 19-28 platser vardera. Lakan ingår.

Utrustning som ej ingår
Handdukar. Vill du ta med egna simfenor och cyklop går det bra. Dyksockor, dykhandskar och timer ingår ej. Ta med solglasögon, huvudbonad, solcreme med hög skyddsfaktor, myggmedel, badkläder, vattenflaska, fickpengar.

Friskhetsintyg för dykning
För att dyka krävs ett läkarintyg som är godtagbart om det är max 1 år gammalt. Detta ska på engelska intyga ”No contradictions against diving” Man släpps inte i vattnet utan intyg. Intyget kan i nödfall utfärdas på plats i Cargèse (närmsta ort) och kostar c.a 23 €. Centret ordnar med transporten dit. Observera att om man ordnar intyg på plats så får man räkna med missade dyktillfällen.

Observera
24 timmar bör ha förlöpit från senaste dyk till flygning.

Dokument som du tar med
Har du tagit certifikat ska du ta med det. Läkarintyg medtages.

Certifikat 
Nybörjarkursen kan ge möjlighet att ta dykcertifikat enligt CMAS nivå 1 (PE20/ 20 m djup). För att uppnå CMAS nivå 1 krävs i regel minst 8-10 dyktillfällen.För att få ett internationellt gångbart certifikat skickar centret in papper till dykförbundet. Konvertering av certifikat till internationell standard kostar c.a 63 €.

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i 3-4 bäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg)
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerad instruktör heltid : c.a 8 dyk
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
34
19/08
35
26/08
36
02/09
37
09/09
38
16/09
Korsika / Triu Funtanella
Dykning nybörjare heltid, Triu Funtanella - 18-45 år