UCPA Resor - Klippklättring heltid - SOMMAR

Klippklättring heltid - Chamonix

Studentpris
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid
 • Klippklättring heltid

Du börjar veckan med att lära dig bemästra utrustning och teknik på lägre höjder, en kunskap som kommer väl till pass då det är dags för själva klättringen. För att ta sig till klipporna måste ni ibland korsa glaciärer och vandra en bit. Kurs: 5 heldagar, på höjder upp till 1500 m.

Vecka 35 är detta program istället förlagt på centret i Argentière (kontakta UCPA resor vid intresse).

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag-Ankomstdag

Ankomst (tidigast from 9:00): 14:00-17:00. Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning. Ca. 18:00 ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.


vandring-cinque-terre

Måndag

Gruppindelning och genomgång av tekniska moment och säkringsmoment inom klättring. Nybörjare lär sig grundläggande klätterteknik.


vandring-cinque-terre

Tisdag-Torsdag

Klippklättring med olika moment och på längre eller kortare leder, beroende på nivå. Ni gör dagsutflykter beroende på nivå och väderförhållanden.


vandring-cinque-terre

Fredag

Klippklättring på olika leder. Avrundning och återlämning av utrustning under eftermiddagen.


vandring-cinque-terre

Lördag

Ni kan på egen hand besöka Aiguilles Rouges eller det pittoreska Chamonix (liftkort fram till lunch).

FULL ESCALADE

Ankomst
Ankomst söndag från kl. 9:00. Passa på att upptäcka Chamonix, med hjälp av liftkortet ni får vid ankomst kan ni även ta er upp till l'Aiguille du Midi. Om har bokat ankomst lördag är ni välkomna mellan 18:00-19:30, var vänlig mejla centret vid senare ankomst: chamonix@ucpa.asso.fr

Kursstart & kursslut 
Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca 14:00.

Deposition
En deposition på 100€ lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 diplomerad aspirant guide eller bergsguide om 6-8 deltagare i varje grupp.

Kursupplägg
Beroende på nivå finns möjlighet till mer eller mindre utmanande klättring. Programmet inleds med klättring på kortare leder, på lägre höjd i nedre delen av dalen.

Utrustning som ingår
Teknisk utrustning, Skor för klättring och vandring, hjälm, hängsele, ryggsäck, rep, kilar, bultar, karbinhakar mm. Lokala transporter ingår.

Egen utrustning
För klättringen behövs rejäla överdragsbyxor, en skaljacka och mössa/handskar. Tänk på att ta kläder som har god ventilation, flera ombyten med underställ eller liknande samt en fleecetröja. Har du egna vandrarkängor och en 30-40 l ryggsäck går det bra att ta med dem. Huvudbonad, badkläder, solglasögon och solcreme som skydd mot den starka solen är ett måste! Ta även med en stor plastpåse (50 l) som skydd för kläderna i väskan, vattenflaska, badlakan, fickkniv, ficklampa, sandaler/tennisskor samt ett litet reseapotek. 

KOMPLETTERANDE INFORMATION 
Gäller:
Bestig Mont Blanc, Alpin klättring, Alpinism, samt övriga haute route aktiviteter som ingår i UCPA:s utbud.

UCPA:s utbildning i alpin, högalpin klättring och alpinism har som mål att ge varje deltagare inom specifik grupp möjligheten att nå upp till en avancerad nivå. Därför fokuseras en del av kursen på tekniska färdigheter och tillvägagångssätt inom alpinism. En del av momenten innebär att man klättrar ett par replängder på egen hand, under guidens övervakning. Man klättrar då med repbroms, dvs. ett självutlösande system låser repet så att man bromsas i sin rörelse. Man är då inte sammanlänkad med guiden. Guiden är den enda som kan fatta beslut om klättringens villkor, vilket bestäms utifrån nivå, grupp och terräng.
Har man inte den nivå som krävs kan man inte räkna med att kunna byta till en annan aktivitet. UCPA ersätter ej outnyttjat deltagande. Varje deltagare accepterar dessa villkor och intygar att denna information tillhandahållits.

Fredrik L, Chamonix
Klippklättring heltid

Underbart! Första resan med UCPA, blir troligtvis många fler. Fantastiskt prisvärt.

Nils J, Sormiou
Klippklättring heltid

Fantastiskt roligt. Mycket motion och rörelse. Bra instruktörer och trevliga kurskamrater!

Elin D, Sormiou
Klippklättring heltid

Fantastisk upplevelse av både aktivitet, natur och gemenskap. Det härliga naturområdet Sormiou är verkligen underbart att vistas i.

Sofia W, Sormiou
Klippklättring heltid

Det bästa jag någonsin gjort! Helt underbar med miljö, atmosfär, värme, positiva och glada nya vänner! Kommer göra igen.

Emilia B, Sormiou
Klippklättring heltid

Magisk vecka. Underbara instruktlörer som pushade en att klättra svårare men samtidigt var noga med säkerhet och var allmänt trevliga människor. Toaletterna var sådär, vore bra att investera i mulltoaletter efter som nuvarande inte spolade så bra. Grym mat och picknick luncher över förväntan.

Erik H, Verdon
Klippklättring heltid

Grym! Gästvänliga guider/föreståndare. Jättefint vandrarhem. Bra klättring. Bra att de anpassade nivån för oss på kursen. Jätteroligt!

Edward B, Verdon
Klippklättring heltid

Min första UCPA-resa, men definitivt inte den sista! Superbra upplägg för den som vill prova på nya upplevelser. Allt är färdigt och klart, det enda du behöver göra är att ta dig dit! En helt underbar upplevelse då alla man mötte var en tänkbar vän för livet. Själva klättringen skedde på fantastiska platser och instruktörerna visste verkligen vad dom gjorde. Jag ville inte åka hem!

Elin B, Sormiou
Klippklättring heltid

Bra upplägg och roliga omväxlande väggar.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i 4-6 bäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg)
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerade instruktör heltid : c.a 23h/vecka
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
34
19/08
35
26/08
36
02/09
37
09/09
Chamonix
Klippklättring heltid - 18-45 år
Klippklättring heltid - Student - 18-25 år