UCPA Resor - Objectif Méditerranée heltid - SOMMAR

Objectif Méditerranée heltid - Les Orres

 • Objectif Méditerranée heltid
 • Objectif Méditerranée heltid
 • Objectif Méditerranée heltid
 • Objectif Méditerranée heltid
 • Objectif Méditerranée heltid
 • Objectif Méditerranée heltid
 • Objectif Méditerranée heltid

Vi gissar att du gillar utmaningar, för detta är en unik sådan! Aktiviteten påbörjas i Les Orres och fortsätter över gränsen mot Italien genom slingriga serpentinvägar och vacker natur för att slutligen avrundas i Medelhavet. Sportsliga stigningar och teknisk cykling utför. Området är välkänt för sin vackra natur och varierade terräng. Till lunch har ni med er picnic och på kvällen njuter ni av det regionala köket. Inkvartering första natten på UCPA-centret i Les Orres och övriga nätter i bergsstuga.

En utmanande och tekniskt krävande tur som går i skiljelinjen mellan Frankrike och Italien. 

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag

Ankomst till 10:00. Cyklarna förbereds. På eftermiddagen värmer man upp och går igenom en del tekniska moment. Det blir sedan en genomgång av veckans program.


vandring-cinque-terre

Måndag

Äventyret börjar på svindlande skogsstigar och dalar. Vår färd går mot den lilla byn Crévoux. Vi cyklar en hel del uppför via tunnel de Parpaillon 2.650 m.ö.h mot Ubaye- dalen och senare kör vi utför mot La Condamine. Övernattning i gîte (liten stuga). Höjdmeter: Uppför: 1200 m. Utför: 1350 m. Sträcka: 50 km.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Turen går mellan bergspasset i Larche eller Madeleine vidare mot Argentera, i Italien. På vår väg genom alpbyarna stöter vi på en mängd olika prövningar. Här är terrängen är typiskt alpin. Sedan kan vi glädjas åt en stunds utförskörning. Vi avrundar dagen då vi når fram till Bagni- en liten alpby. Här spenderar vi natten. Höjdmeter: Uppför: 1350 m. Utför: 1350 m. Sträcka: 60 km.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Vi börjar dagen genom att cykla från civilisationen uppför Passo de Colla Longa (2600 m) - ett beundransvärt bergslandskap. Här finns bara vi och naturen. Sedan är det bara att njuta av vår väg utför, i riktning mot Douans. Vi övernattar 1800 m längre ner, i Tinée-dalen. Övernattning i gîte. Höjdmeter: Uppför: 1250 m. Utför: 1750 m. Sträcka: 40 km.


vandring-cinque-terre

Torsdag

Vi trampar iväg i Mercières berg o dalar och leds snart in i vargens territorium: Le Mercantour. Här stannar vi till vid sjön Boréon för ett dopp innan vi cyklar vidare mot Saint-Martin-de-Vésubie. Vi spenderar natten i den lilla byn Belvédère. Höjdmeter: Uppför: 700 m. Utför: 1500 m. Sträcka: 60 km.


vandring-cinque-terre

Fredag

En magnifik utförskörning väntar oss i bergspasset Turini. Sedan slingrar sig vägarna genom Bervera och Moulinet. När vi kommer fram till sydliga Sospel har vi kört en hel del uppför, men även utför i en storslagen natur. Här kan vi välförtjänt njuta en god natts sömn. Övernattning i gîte. Höjdmeter: Uppför: 1250 m. Utför: 1650 m. Sträcka: 50 km.


vandring-cinque-terre

Lördag

Vi förbereder oss för den sista uppförskörningen mot Scuvion och däruppe på toppen skymtar vi havet; Baie de Menton. Snabbt och säkert cyklar vi mot Castellar Menton som är en ganska teknikkrävande led. Och så är bravaden ett faktum: L`Objéctif Méditerranée är förverkligad! Nu är det dags för ett dopp i det salta vattnet. Cyklarna ställs därefter i ordning och kursen avslutas vid 14.00 i Menton. Höjdmeter: Uppför: 850 m. Utför: 1200 m. Sträcka: 30 km.

Ankomstdag (söndag)
Incheckning/start på UCPA centret i Les Orres kl. 10:30. Söndag är en introduktionsdag med nivåbedömning, inkvartering, kursgenomgång och utlämning av utrustning. Ni gör en halvdagsutflykt på eftermiddagen. 

Tidigare ankomst lördag (inkl.middag & frukost)
Vid tidigare ankomst lördag sker incheckning mellan kl.16:00 - 20:00. Extra natt kostar 50 €/500 sek och kan förbokas senast 1 vecka före avresa. Middag ingår och är tillgänglig c.a kl.19:00 - 20:00. Kontakta centret direkt för bokning. Betalas på plats, centret tar kort. Vid ankomst efter kl.19:00 sätts ett namnat kuvert upp innehållande rumskod.

Logi                                   
Övernattning i enkla bergsstugor i flerbäddsrum (första natten på UCPA-centret i Les Orres). Frukost, ett varmt mål/ dag och pic-nic till lunch ingår. 3 st kvällsmåltider är förberedda, resterande måltider samt pic-nic förbereder ni själva. Måltidsdryck ingår ej. Man äter normalt middag på härbärget vid 19-tiden.

Kursstart & kursslut
Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under lördagen vid tågstationen SNCF i Menton, ca 14:00.

Gruppstorlek
1 diplomerad VTT-moniteur om max 10 personer i varje grupp.

Kursupplägg
Les Orres, Södra alperna/ Ecrins. Upplev de vackra och soliga alperna på mountainbike- en tekniskt krävande och sportig tur som i slutet av veckan avrundas med ett dopp i medelhavet. Boende är i enklare bergsstugor. Det finns ingen följebil utan man bär själv med sig packningen på turen. Tänk på att begränsa packningen. Cyklingen förssigår i krävande och varierad terräng; i början av veckan en del asfalterade vägar och grusvägar samt tekniska singletracks och vackra serpentinvägar. Ni kommer i genomsnitt cykla 50 km/dag och maximalt 1400 höjdmeter.

Teknisk utrustning
MTB/VTT Enduro samt hjälm ingår.

Egen packning
Tänk på att vädret spelar in och detta är en av centret generellt rekommenderad packningslista. 
En bekväm ryggsäck (35 l), solglasögon, badlakan, solcrème, solglasögon, 1-2 t-shirts som andas alt cykeltröjor, shorts, tunn regntät vindjacka, 1 st cykelbyxa (med vaddering), 1 par byxor, bomullsstrumpor, cykelskor, mountainbikehandskar, sovlakan (filt finns i stugorna), badkläder samt ev. 1 st fickkniv. Du bör även ta med eget personligt apotek samt 2 st vattenflaskor alt. camelback (75 cl). Den totala vikten ska vara max 4-5 kg. Fleecetröja & överdragsbyxa vid behov (vid lägre temperaturer). På rekommendation av tidigare gäster: pannlampa, flipflopps till kvällen samt ev. extra vätskesystem i ryggsäcken (vid behov). Man kan fylla på vätskesystem under dagen. Har du egna spd-pedaler som du vill ta med så går det bra.

Övrigt
Det finns ingen följebil med på turen och det är nödvändigt att man begränsar vikten på den packning man har med sig till max 4-5 kg (personliga dagsförnödenheter samt pic-nic). Man kan välja att få det bagage man lämnat i Les Orres utlämnat i Menton eller så får man transfer tillbaka till Les Orres för c:a 50€. Tala med din instruktör när ni går igenom veckans program.  Det finns ingen uttagsautomat på centret. Om man tar med egen cykel så tas inget ansvar för underhållning av denna i det fall den är i behov av reparation etc.
Det är kontinental frukost i form av ljust bröd, marmelad, yoghurt och lunch i form av baguette med olika pålägg.

Kontaktuppgifter
UCPA Les Orres-Pramouton
05 200 Les Orres
Tel: +33 492440140
@: orres@ucpa.asso.fr 

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i enkla bergsstugor i flerbäddsrum (första natten på UCPA-centret i Les Orres).
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerad instruktör heltid : c.a 23h/vecka
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
35
26/08
Les Orres
Objectif Méditerranée - 18-55 år