UCPA Resor - Multisport, halvtid - SOMMAR

Multisport, halvtid

Välkommen till en lite annorlunda multisportvecka, där du själv bestämmer innehållet och hur mycket du vill aktivera dig varje dag. Skillnaden här mot våra ordinarie program är att man utifrån föreslagna aktiviteter därmed själv lägger upp sin vecka genom ett aktivitetspass att nyttja (totalvärde: 50 units/unités), där varje aktivitet har ett visst antal units.

Exempel på aktivitetsutbud med instruktör: ridning, havskajak, stand up paddle, provdykning, canyoning, jet ski, bungyjump, VTT/mountainbikeutflykt.
Exempel på aktivitetsutbud i egen regi: SPA, karting, äventyrspark.

SPORT MIX SAINT-CYP À LA CARTE

Ankomstdag (söndag)
Ankomst söndag från kl.14:00. Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning. Därefter ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.

Deposition
En deposition på 50€ lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Kursstart & Kursslut
Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avlutas under fredagen. Utcheckning lördag c.a kl. 12:00. 

Gruppstorlek
1 moniteur/instruktör om 8-12 personer.

Upplägg

Var och en väljer dag för dag vilken aktivitet man vill göra samt om man vill lägga upp dagen på halvtid eller heltid. Man får ett aktivitetspass värde 50 unités/units som man kan nyttja till olika aktiviteter:
Exempel på aktivitetsutbud med instruktör: ridning, havskajak, stand up paddle, provdykning, canyoning, jet ski,bungyjump, mountainbikeutflykt.
Exempel på aktivitetsutbud i egen regi: SPA, karting, äventyrspark. Möjlighet finns att på plats köpa till fler aktivitetstillfällen.

Spots
Canyoningparken - En unik park i Argelès-sur-Mer, introduktion i canyoning i en artificiell canyoningpark som är svårslaget lik en naturlig. 14 bassänger med hopp på mellan 3 - 7m, nedfirning i vattenfall på 12 m, tyrolienne på 100 m. Med hjälp av rep firar man sig ner mellan bergsväggar, simmar, hoppar ner i dammar, åker rutschkana ner i rännor och går i varierande terräng. Tyrolinne: ett transportsystem/linbana högt ovan marken med kabel eller rep,  förankrat på två fästpunkter.

Dykning - Nybörjar/provdyk på 5m djup i naturreservatet Banyuls. Obs läkarintyg erfodras.

Jet ski - Jetski 1h från Saint Cypriens hamn, längs med stranden och klippvikar med avslut i hamnen i Collioure. 

Kajakpaddling - Längs med kusten, dess klippvikar och med vy över små byar.

Vandring - Med startpunkt Port-Vendres. Leden leder mot små vikar och sällan besökta stränder men även vidare mot fina utsiktsplatser med vy över klippvikar. Vandring vidare mot Le phare du Cap Béar söder om Côte Vermeille och därefter till Banyuls som är känt för sina söta viner.

Canyoningplatser - Le Galamus, de enklaste har hopp på 3 - 6 m och ligger i ett mycket vackert område. Le Baoussous har flera sektioner vissa på 17 m och naturliga rutschkanor på 6 m. Le Gourg des Anelles har en led under vattenfall på 25 m och naturliga rutschkanor på 12 m.

Collioure - Förr var detta den katalanska kustens strategiska fästpunkt. Här återfinns flertalet gamla slott och fästningar. En charmig by vid havet med små gator och gränder, tavernor, caféer, restauranger och små butiker. Bör inte missas!

Utrustning som ingår
All nödvändig utrustning tillhandahålles av centret. Lakan ingår.

Egen utrustning
Liten ryggsäck om c:a 25 l, vattentåliga skor (gamla gympaskor som du inte är rädd om fungerar fint), t-shirts, badkläder, vattenflaska c:a 2 l, solkräm, solglasögon, keps, ett personligt mini-apotek (myggmedel, huvudvärkstabletter, compeed etc).

Övrigt
Transport kan beroende på aktivitet ske med minibuss.

Obligatoriskt läkarintyg för dykning
För att dyka krävs ett läkarintyg som ska vara max. 1 år gammalt - på vilket läkaren på engelska intygar 'No contradictions against diving'. Utan intyg får man inte lov att dyka. Kontakta UCPA resor så skickar vi ett underlag för intyg.

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
  • Boende i flerbäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg)
  • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
  • Aktiviteter delvis med diplomerad instruktör: Upplägg bestäms individuellt samt beroende på tillgänglighet. Olika varaktighet beroende på aktivitet.
  • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
  • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
  • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
  • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
39
23/09
Saint-Cyprien
Multisport, halvtid - 18-45 år
Break Séjour smart, multiaktivitet kortvecka - 18-45 år
Sanary
Multisport halvtid -