UCPA Resor - Multisport Verdon heltid - SOMMAR

Multisport Verdon heltid - Verdon

Studentpris
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid
 • Multisport Verdon heltid

Canyoning/Klättring/Tyrolienne/Via Cordata
En varierad vecka där den storslagna klippan Escalès (200 m) blir en utav utmaningarna såväl som lekfulla moment inom canyoning, tyrolienne och klättring/ Via Cordata.

Canyoning: Innebär att man med hjälp av rep firar sig er ner mellan bergsväggar, simmar, hoppar ner i dammar, åker rutschkana ner i rännor och går i varierande terräng.
Via Cordata: Påminner om Via Ferrata. Man klättrar utrustad och säkrad med rep. 
Tyrolinne: Ett transportsystem/linbana högt ovan marken med kabel eller rep,  förankrat på två fästpunkter. 

Ankomstdag
Söndag är introduktionsdag med inkvartering from 17:30-19:30, gruppindelning och utlämning av utrustning. På kvällen ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.

Logi
På UCPA-centret.

Kursstart & Kursslut 
Aktiviteten på börjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag kl. 10:00.

Deposition
En deposition på 50€ kan behövas lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 diplomerad moniteur/instruktör om c.a 8 deltagare.

7 dagar: Logi: söndag-lördag. Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning from 17:30. På kvällen ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats. Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under fredag. Hemfärd lördag c.a kl. 10:00.
Prel program:
Måndag: Canyoning
Tisdag: Klättring
Onsdag: Canyoning
Torsdag: Via corda och zipline
Fredag: Canyoning

Kursupplägg
Ni gör dagsutflykter om mindre grupper och har ett varierat och intensivt heldagsprogram. Canyoning / Klättring / Tyrolienne / Via Cordata. Pick-nick till lunch. På eftermiddagen återvänder man till centret för varm middag. Programmet är väldigt väderberoende, varför ett exakt dag för dag program ej kan anges.

Canyoning innebär att man med hjälp av rep firar sig er ner mellan bergsväggar, simmar, hoppar ner i dammar, åker rutschkana ner i rännor och går i varierande terräng.

Via Cordata
Påminner om Via Ferrata*. Man klättrar utrustad och säkrad med rep.

Tyrolinne ett transportsystem/linbana högt ovan marken med kabel eller rep,  förankrat på två fästpunkter. 

*Via Ferrata (it) Klätterled i brant terräng med förplacerade vajrar, konstgjorda steg och grepp.

Kursen erbjuds för alla nivåer, men man ska kunna simma och ha en bra grundkondition eftersom man går i varierad terräng samt simmar i våtdräkt vilket kan vara ganska påfrestande.

Canyoning i Verdon
Möjliga områden för canyoning (beroende på väderlek och nivå): Verdon, Main Morte, Font de Barbin, Cabrielle, Val d'Angouïre, Vénascle, Le Riou, Ravin Notre Dame, Le Baou, Saint-Auban, Haut et Bas Jabron, Mujoul, Rioulan, Aiglun, Amen, Saint-Jean mfl.
Se även: www.rafting-castellane.com

Utrustning som ingår
All teknisk utrustning såsom hjälm, våtdräkt, våtskor,  klättersele/teknisk klättringsutrustning, klätterskor tillhandahålls av centret. Även ryggsäck utlånas, annars kan man ta med egen. Utrustningen är av hög kvalité, Petzl, La Sportiva eller Béal.

Egen utrustning
Ta med ett par enkla vandringskängor alternativt joggingsskor som går upp en bit över hälen, som är greppfasta och som man kan ha i vatten, ombyten, regnjacka, överdragsbyxor, neoprenhandskar som skydd för det kalla vattnet och för bra grepp, ett litet personligt apotek, en stor plastpåse som skydd för ombyten i ryggsäcken, ficklampa, vattenflaska (minst 1 l), solkräm, badkläder/shorts typ 'Speedo', shorts, huvudbonad, kamera, handduk och badlakan. Man bär med sig dagsförnödenheter och utrustning om c.a 4-8 kilo. Ta med fickkniv och vattenflaska (eventuellt termos) för pick-nick-lunchen.

Övrigt om transport till aktivitetsområden
Om man har egen bil så kan man eventuellt få förfrågan att använda denna för att ta sig till de olika aktivitetsområdena. Kostnader i samband med detta återbetalas av centret i slutet av veckan.


 Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Gustav S, Verdon
Multisport Verdon heltid

Riktigt kul, häftigt och jobbigt. Man blir lätt sliten efter en vecka med ganska bra tempo. Men mycket härlig natur och folk!

Jonas Å, Verdon
Multisport Verdon heltid

Fantastisk! Resa till ett nytt ställe. Trevligt mottagande. Bra boende. Trevliga, opretentiösa, aktiva och sociala meddeltagare. Jätteproffsiga ledare. Spännande och varierat aktivitetsupplägg. God mat. Minus: Taxiresan mellan långfärdsbuss och boende den sista biten blev onödigt dyr.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i sovsal om 4-10 bäddar.
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerad instruktör heltid : c.a 23h/vecka.
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
34
19/08
35
26/08
36
02/09
Verdon
Multisport heltid, 7 dgr - 18-45 år
Multisport heltid 7dgr, Student - 18-25 år