UCPA Resor - Längdskidåkning - VINTER

Längdskidåkning

Är du en av de som har blivit inspirerad av den senaste friskvårdstrenden och alla lopp och utmaningar som erbjuds? Intresset för längdskidor har stigit de senaste åren, men självklart finns det de som alltid varit flitiga längdåkare och kämpar sig fram med blåbärssoppans hjälp vinter efter vinter.
 
Skate-åkningen är förvisso större än den klassika åkningen bland gemene fransman, men moniteurerna är duktiga på båda delarna och längtar efter att få mäta sig med lite riktiga vikingar.

Man får ett helt annat perspektiv på alperna - lugnet, tystheten, naturen och vyerna är fantastiska. Fransmännen är dessutom riktigt duktiga på att preparera sina längdåkningsbanor. 

Kursupplägg
Varierande nivåer av åkare är som vanligt välkomna hos UCPA, från steget över nybörjare till elitåkare. Klassisk åkning och skate blandas under veckan med heldagsutflykter, måndag, tisdag, torsdag och fredag. Det är en grupp per vecka så spridingen i gruppen kan bli stor om nivån på deltagarna skiljer sig mycket. Dock är moniteurerna duktiga på att hitta utmaningar till alla, med gemensamma teknikövningar på olika nivåer. Moniteurernas engelskanivå kan ibland vara lite tveksam, så det kan vara bra att plugga in några franska längdtermer och förbereda sig på en vecka med många skratt.

Gruppstorlek
1 moniteur på ca 10/12 deltagare.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag och söndag  ägnas åt egen åkning.Onsdag är också en "ledig" dag och ägnas åt åkning på egen hand, besök i Chamonix eller så kan det finnas möjlighet att låna alpin utrustning och åka på egen hand.. Åkning med moniteur i grupp sker måndag, tisdag, torsdag & fredag och hemresa sker lördag efter lunch.

Utrustning som ingår 
Centret ebjuder endast vallningsfria skidor för klassisk åkning. Det finns dock bra vallningsmöjligheter och har man egen utrustning rekommenderar vi att man tar med den, både skidor och valla. Man får givetvis låna vallningsfria skidor ändå om man önskar.

Centet erbjuder fullgod skate-utrustning med skor och skidor anpassade till skate-åkningens konst. Var inte rädda för att prova på denna aktivitet även om ni aldrig har stått på ett par skateskidor - man lär sig förvånansvärt snabbt. Det går inte att jämföra med när man provar skate på sina klassiska längdskidor och man orkar mer än vad man tror.

Övrig information
Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Therese Å, Serre Chevalier
Längdskidåkning

Bra koncept och mkt trevliga personer i skidgruppen!

Elisabeth E, Serre Chevalier
Längdskidåkning

Alltid lika trevligt och lärorikt med många härliga nya möten och vänner som resultat.

Angivna priser är per person och inkluderar
  • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
  • Boende i flerbäddsrum
  • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
  • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka
  • Vallningsfria klassiska skidor finns samt fullgod skateutrustning, se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
  • Anslutningar till bussen, se här
  • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
  • Egen transport? Ger dig 600kr rabatt per väg
Ingår ej:
  • Måltidsdryck
Vecka
Incheckning
52
22/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Längdskidåkning, alla nivåer, heltid - 18-45 år