UCPA Resor - Speedriding nybörjare - VINTER

Speedriding nybörjare - Les Arcs

Mellan himmel och snö är detta en ultimat aktivitet för den hungriga skidåkaren som letar nya utmaningar. Speedriding är en relativt ny, spektakulär och fartfylld form av vintersport. Den riktar sig främst till erfarna skidåkare som behärskar off pist-åkning och snabbt kan växla mellan olika underlag, gillar att söka oprövade nedfarter eller klippsprång som inte alltid lämpar sig för 'vanlig' off pist åkning. Genom att kombinera de unika egenskaperna i en skärm med högt glidtal och svängegenskaperna i ett par skidor, så kan du få uppleva en ny, adrenalin-höjande dimension av utförsåkning.

Det är ingen riskfri aktivitet, men med en grundläggande utbildning av erfarna instruktörer och ett gott omdöme är detta en rolig och spännande aktivitet för duktiga utförsåkare. Med UCPA har du möjligheterna att lära dig grunderna för att hantera en skärm, extrem terräng, större lutning och hög hastighet på en och samma gång. Man går igenom grunderna och får känna på 'att ha vingar'.

Läkarintyg är obligatoriskt och ska vara utfärdat mindre än 3 månader före avresa. Ladda ner intygsunderlag till läkaren.

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Lördag

Ankomst till centret, utlämning av utrustning.


vandring-cinque-terre

Söndag

Egen åkning hela dagen utan moniteur, välkomstmöte innan middagen. OBS: åkning med moniteur söndag eftermiddag för alla nybörjare.


vandring-cinque-terre

Måndag

Harmonisering av skidgruppen på förmiddagen sedan fortsatt åkning och säkerhetsträning i gruppen med moniteur på eftermiddagen.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Åkning med gruppen på för- och eftermiddagen alternativt en heldagsutflykt.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Ledigt på förmiddagen = egen åkning/vila, åkning i grupp på eftermiddagen. OBS! I Chamonix och Argentière är det ledigt hela dagen, de andra dagarna är dock längre.


vandring-cinque-terre

Torsdag

Åkning med gruppen på för- och eftermiddagen alternativt en heldagsutflykt.


vandring-cinque-terre

Fredag

Åkning med gruppen på för- och eftermiddagen alternativt en heldagsutflykt.


vandring-cinque-terre

Lördag

Egen åkning på förmiddagen. Utcheck och återlämning av utrustning efter lunch.

Kursupplägg
Speedriding nybörjare är ett off pist program från nivå confirmé och riktar sig till dig som är en duktig skidåkare både i och utanför pisten, samt har en bra kondition. Under veckan kör man antingen halvdagar, eller heldagar.

Nivå - Expert
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en så givande kurs som möjligt är det viktigt att vi har så jämn nivå som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA kan nämligen inte erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den goda fysiska nivån som krävs för att följa med gruppen.

Man rekommenderar att man 1 månad före avresa trappar upp sin träning inför speedridingveckan då sporten tillhör de mer fysiskt krävande.

Gruppstorlek
1 moniteur på 12 deltagare.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag och söndag ägnas åt egen åkning. Åkning med moniteur i grupp sker måndag – fredag och hemresa sker lördag efter lunch.

Utrustning som ingår  
All teknisk utrustning för speed riding ingår i priset inklusive ryggskydd, hjälm och radio. Har du egna pjäxor rekommenderar vi att du tar med dem (komfortskäl).

Övrig information
Läkarintyg är obligatoriskt
och ska vara utfärdat mindre än 3 månader före avresa. Ladda ner intygsunderlag till läkaren.

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka
 • All teknisk utrustning för speedriding ingår, för mer info se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
1
29/12
2
05/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Les Arcs
Speedriding, heltid, nybörjare - 18-55 år