UCPA Resor - Haute Route Clarée - Thabor - VINTER

Haute Route Clarée - Thabor - Serre Chevalier

Välkommen till ett idealiskt bergsmassiv för att gå på tur med höjdpunkten Mont Thabor på 3178 meters höjd. Med valmöjlighet på flera olika rutter kan man alltid anpassa och hitta den bästa turen för dagen. Liten erfarenhet av tidigare randonnéeturer rekommenderas. Dagsturer med övernattning i refuge/bergsstuga.

Det rekommenderas att man ankommer lördag förmiddag för att hinna prova utrustningen och samlas med gruppen.
OBS! Logi fre-lö i slutet av vistelsen ingår ej. 

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Lördag - ankomst

Ankomst och utdelning av material från 08:00. Möjlighet till egen skidåkning på eftermiddagen i Serre Chevalier. Natten spenderas på centret.


vandring-cinque-terre

Söndag - Névache

Avfärd till Névache. Säkerhetsträning och första stigningen till bergsstugan Le Chardonnet (2223 m). Stigning 620 höjdmeter.


vandring-cinque-terre

Måndag - Tour du Queyrellin

Dagen börjas med en stigning till bergskammen La Casse Blanche (2800m) för att sedan åka ner till Fontcouverte (1857 m). Sedan gör ni åter en stigning till bergstugan Ricou (2130 m) där ni spenderar natten. Stigning: 840 höjdmeter.


vandring-cinque-terre

Tisdag - Crête des Gardioles

Ni tar er upp till bergskammen Les Gardioles (2935 m) för att sedan åka ner till Laval (2000 m) där ni spenderar natten. Stigning: 950 höjdmeter.


vandring-cinque-terre

Onsdag - Mont Thabor

Via bergsbasset Les Muandes (2828 m) eller Le Névache (2794 m) tar ni er upp till Mont Thabor (3178 m). Sedan åker ni ner genom dalen Etroite för att sova i bergsstugan I Re Maggi (1765 m). Stigning: 1290 höjdmeter.


vandring-cinque-terre

Torsdag - Col du Vallon

Dagen första stigning går till bergspasset Le Vallon (2645 m) för att sedan åka ner genom dalen La Clarée (1650 m). Ni gör sedan en till stigning till bergsstugan Buffère (2040 m) där ni spenderar natten. Stigning: 1290 höjdmeter.


vandring-cinque-terre

Fredag - Crête de Cristol

Sista dagens stigning går upp till bergskammen Cristol (2640 m). Sedan väntar ett sista åk ner till dalen innan ni beger er tillbaka till UCPA centret för avslut vid ca 17:00. Stigning: 850 höjdmeter.

Nivå - Confirmé
Du åker lätt nerför alla backar och behärskar dina skidor. Du känner dig lite osäker i vissa opistade nerfarter (pucklar, is, djupsnö, tung snö etc.) men klarar tunn lössnö bra. 

Alpin erfarenhet – 1
Du har redan någon erfarenhet av ski randonné eller är en mycket duktig skidåkare med erfarenhet av alpina sommaraktiviteter (ex. alpinism).

Viktigt om nivå
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en så givande kurs som möjligt är det viktigt att vi har så jämn nivå som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt att man har den nivå som krävs. UCPA har ingen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om man inte håller de nivåer som krävs för att följa med gruppen.

Konditionskrav
För att delta krävs god kondition och uthållighet.

Gruppstorlek
1 skidlärare eller bergsguide om 7 personer (max 14 deltagare på två skidlärare/guider).

Logi 
Observera! Sista natten, fredag-lördag är inte inkluderad. Kursen avslutas fredag.
Första natten, lördag, sover man på centret. 5 nätter kommer man bo i olika refuger (bergstugor). Det finns alltid filtar att låna i bergsstugorna, men man behöver ta med sovlakan eller eventuellt en liten nätt sovsäck. En 'refuge' är en enkel bergsstuga som oftast ligger i otillgänglig lavinsäker miljö. I vissa bergsstugor finns endast mineralvatten (kostar ca 6€/flaska).

Logi sista natten (ej inkluderad!)
För bokning av sista natten fredag-lördag rekommenderas något utav nedanstående vandrarhem eller hotell (ligger i närheten av centret).

Auberge de jeunesse
Hotel Le Chatelas
Serre Chevaliers officella hemsida 

OBSERVERA ankomsttid & utlämning av utrustning
Man kan ankomma från klockan 08:00 lördagmorgon. Möjlighet till skidåkning i Serre Chevalier finns på ankomstlördagen (ingår i priset). Kommer man med sent flyg lö så missar man detta. Kommer man sent lördag så hämtar man ut utrustningen söndag morgon från c.a 08:00. 

Tout Compris
I priset ingår helpension. Frukost och middag intas på respektive natthärbärge och lunch i form av pick- nick. Dryck till måltiderna får man själv bekosta. Lån av utrustning från lördag till fredagkväll, kvalificerad instruktör och lokal transport mellan orter ingår.

Utrustning som ingår
All teknisk utrustning finns att låna på UCPA: Randonnéeskidor, stavar, pjäxor, stighudar, skarjärn (vid behov), sele, rep, säkerhetsutrustning som tranceiver (A.R.V.A), spade och sond. Av säkerhetsskäl ingår ej batterier till sändarna. Dessa finns att köpa i receptionen på centret. Man får även låna ryggsäck. Om ni har egen utrustning, speciellt pjäxor, som ni är vana vid och vill använda, rekommenderar vi er att ta med denna. Egen utrustning kommer att bli verifierad/godkänd innan avfärd från Serre Chevalier.

Egen utrustning
Termos eller vattenflaska, personligt miniapotek, fickkniv, pannlampa, fickpengar, papper och penna, solglasögon och googles, solskyddsfaktor (hög faktor, solen är stark!). Även cerat för läpparna rekommenderas. Handduk, toalettpapper, sovlakan (som skydd för filt i refugen. Filt utlånas). Ev. ryggsäck för personliga förnödenheter, teknisk utrustning och pick-nick. Tänk på att du ska bära 6-8 kilo innehållande tekniskt material såsom sond och spade, pic-nic för 2-3 dagar samt personliga förnödenheter. Vi rekommenderar att man i klädväg tar med sig :Keps/mössa/pannband, halsduk, underställ, t-shirt, sweat shirt, fleece tröja, jacka och byxor i Gore Tex, flera par strumpor att byta med samt vantar och skidhandskar. Man ska kunna vara rätt klädd både vid kallt och varmt väder. Temperaturen kan snabbt variera. Tänk på att era skidkläder ska vara lätta, praktiska och sköna att använda.

Övrig info
I priset ingår inte fullt täckande försäkring samt andra kostnader utöver det ordinarie programmet.

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum/bergsstugor
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort lördageftermiddag (ankomstdag)
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
 • Fredagnatten, kursen avslutas fredag klockan 17:00 på centret.
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
52
22/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
15
06/04
16
13/04
17
20/04
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Chamonix-Zermatt - 18-55 år
Simplon - 18-55 år
4000 Saas fee zermatt - 18-55 år
Val de Rhêmes - 18-55 år
Ski randonnée nybörjare, Confirmé, heltid - 18-55 år
Oberland - 18-55 år
Grand Paradis - 18-55 år
Serre Chevalier
Haute Route Clarée - Thabor - 18-45 år
Ski randonnée nybörjare Grand Sud, Confirmé, heltid - 18-45 år