UCPA Resor - Ski randonnée nybörjare, Grand Sud - VINTER

Ski randonnée nybörjare, Grand Sud - Serre Chevalier

NYHET! I vinter kan vi erbjuda ett randonnéprogram för nybörjare här i le Grand Sud
Något för den duktige piståkaren på nivå confirmé, som provat på lite off pist förut men som är nybörjare på det här med randonnée. Ni gör dagsturer till outforskade områden och återvänder till centret i början av veckan och på onsdagen gör ni en 3-dagsutflykt där ni befinner er nära den italienska gränsen och bor i refuge/ enkel bergsstuga 2 nätter. Oförglömliga åk och strapatser väntar under veckan!

Logi på UCPA-centret samt i refuge/ bergsstuga (2 nätter)

Minimiantal för kursen: Minst 4 deltagare krävs för att kursen ska bli av.

Kursupplägg
I början av veckan ligger mer fokus på säkerhet- och teknikträning för att senare ta er iväg på längre turer. Tillsammans med guiden tar sig gruppen senare i veckan iväg på heldagsutflykter i alpernas vackra omgivningar, mot den italienska gränsen. Minibuss till förfogande.

Måndag - Nivåharmonisering och tekniktips i Serre Chevaliers skidområde. Eftermiddagen ägnas helt och hållet åt säkerhetsgenomgång i off pist-åkning och i randonnée. Övernattning på UCPA-centret.

Tisdag - Dagsutflykt. Ni gör er första strapats med stighudar och introduceras i randonnée. 500 höjdmeter denna dag. Övernattning på UCPA-centret.

Onsdag t.o.m Fredag - Utflykt och randonnée i Cerces/ Claree och eventuellt även i närheten av Cervières (beroende på snö o väderlek). Ni avverkar c.a 500 - 1000 höjdmeter/dag, kommande dagar och får eventuellt också bestiga en topp med finfin utsikt över den sydliga alpvärlden. Övernattning i gîte (enkel bergsstuga) 2 nätter: ons-to samt to-fre. Under fredagen får ni transfer tillbaks till UCPA-centret.

Lördag - Fri (egen) åkning i Serre Chevaliers liftsystem fram till lunch, återlämnande av utrustning.

Nivå - Confirmé
Du åker lätt nerför alla backar och behärskar dina skidor. Du känner dig osäker i vissa opistade nerfarter (pucklar, is, djupsnö, tung snö etc.) men klarar tunn lössnö bra. 

Alpin erfarenhet – 1 
Du är en duktig skidåkare med lägst nivå Confirmé, med bra kondition och motivation. Du behöver inte ha provat randonnée, men väl off pist.

Logi & mat
4 nätter på UCPA-centret (lö-ons samt fre-lö), 2 nätter i bergsstuga/refuge (ons-fre). Helpension. När man är ute på utflykt gör man i ordning lunchpaket och har med under dagen. Det är möjligt att boka dubbelrum men då gäller detta endast dubbelrum på centret, ej i bergsstuga.

Gruppstorlek
1 instruktör/moniteur el. bergsguide på 8 deltagare.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag och söndag ägnas åt egen åkning. Åkning med moniteur i grupp sker måndag – fredag. Onsdag förmiddag brukar vara halvdagsåkning. Totalt c.a 23 timmar aktivitet under veckan. Hemresa sker lördag efter lunch.

Utrustning som ingår 
All teknisk utrustning finns att låna på UCPA: Skidor (freeride med randonnéebindning), stavar, pjäxor, säkerhetsutrustning som tranceivers, sond och spade, ryggsäck, stighudar etc.

Egen utrustning
Om ni har egen utrustning som ni är vana att använda, särskilt pjäxor kan ni ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar centret. Vill man ha egen ryggsäck tag med en på max 20-30l, för att packa ned picknick, spade, sond etc. samt kunna fästa skidor. Glöm inte vattenflaska och solskyddskräm.

Liftkort i Serre Chevaliers skidsystem
Ingår söndag, måndag och lördag fm, (när man inte är ute på tur).

Övrig information
Den packning som inte används under utflykten kan lämnas kvar på centret.
Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
52
22/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
15
06/04
16
13/04
17
20/04
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Chamonix-Zermatt - 18-55 år
Simplon - 18-55 år
4000 Saas fee zermatt - 18-55 år
Val de Rhêmes - 18-55 år
Ski randonnée nybörjare, Confirmé, heltid - 18-55 år
Oberland - 18-55 år
Grand Paradis - 18-55 år
Serre Chevalier
Haute Route Clarée - Thabor - 18-45 år
Ski randonnée nybörjare Grand Sud, Confirmé, heltid - 18-45 år