UCPA Resor - Val de Rhêmes - VINTER

Val de Rhêmes - Argentière

En randonnéetur för dig med någon tidigare randonnévana, utformad som dagsutflykter i naturreservatet Grand Paradis. Första stora utmaningen blir att med stighudar under skidorna ta sig till refugen Benevolo. Benevolo blir utgångspunkten för resten av veckan, och därifrån gör man dagsutflykter. Den stora fördelen är att om benen någon dag skulle vara trötta kan man vila utan att behöva lämna gruppen för gott! Från Benevolo finns många fina turer. Vissa av dem kan vara krävande både fysiskt och tekniskt sett.

Logi: på UCPA lö-sö och övriga nätter (sö- fre) i bergstugor/ refuges/gîtes.
Obs. Logi ingår t.o.m fredag.

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Lördag

Ankomst till centret, utdelning av utrustning samt välkomstmöte. Övernattning på centret.


vandring-cinque-terre

Söndag

Man ska vara på plats kl.11:00. Lunch på centret. Skidåkning, genomgång och övningar gällande utrustning, teknik och säkerhet i Chamonix-dalen. Avfärd sen eftermiddag med minibuss mot Val de Rhêmes. Övernattning på gîte i Val de Rhêmes Notre Dame eller i grannbyn.


vandring-cinque-terre

Måndag

Ni beger er på dagutflykt antingen i Rhêmes Notre Dame eller Valgrisenche. Stigning 400-700 m. Säkerhetsövningar. Övernattning på härbärge.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Ni beger er till refuge Benevolo (2285 m) - ert utgångsläge för veckan. Ni gör en mindre stigning under eftermiddagen. Övernattning på härbärge i Benevolo.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Ni gör Grande Traversière (3496 m) stigning 1053 m. Övernattning på härbärge i Benevolo.


vandring-cinque-terre

Torsdag

Dagens tur går till Becca de la Traversière (3334 m). Stigning 1050 m. Övernattning på härbärge i Benevolo.


vandring-cinque-terre

Fredag

Grande Vaudale (3250 m ) Stigning 965 m. Ni åker ner till Rhêmes Notre Dame via dalen Grande Vaudale. Återfärd till Argentière sen eftermiddag. Kursen avslutas kl 18:00.

Nivå - Confirmé
Du åker lätt nerför alla backar och behärskar dina skidor. Du känner dig något osäker i opistade nerfarter (pucklar, is, djupsnö, tung snö etc.) men klarar tunn lössnö bra.

Alpin erfarenhet – 2/4
Du är en duktig skidåkare som har någon erfarenhet av ski randonné eller motsvarande har erfarenhet av alpina sommaraktiviteter (ex.alpinism). Du kan hantera arva/tranceiver, stighudar, stegjärn, sond och spade. Du känner till reglerna för off pist-åkning. Du har kondition för dagslånga turer och vet hur man förbereder sig med packning, kost och rytm etc.

Viktigt om nivå
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en så givande kurs som möjligt är det viktigt att vi har så jämn nivå som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt att man har den nivå som krävs. UCPA har ingen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om man inte håller de nivåer som krävs för att följa med gruppen.

Konditionskrav
För att delta krävs mycket god kondition och uthållighet.

Gruppstorlek
1 bergsguide om 6-7 personer, max 14 deltagare ( då 2 bergsguider om 14).

Logi
Man kommer bo på diverse olika ställen som UCPA, gîte, refuge (enkel stuga, härbärge,) etc. Det finns alltid filtar att låna i bergsstugorna, men sovlakan rekommenderas som skydd för lånefilt. En 'refuge' är en enkel bergsstuga/härbärge som oftast ligger i otillgänglig lavinsäker miljö. I vissa av dessa finns endast mineralvatten (kostar ca 6 €/flaska).

Logi fredag-lördag, i slutet av veckan : ingår ej i resans pris.

Information om Randonnéer med kursslut fredag
Du som bokat randonnée med kursslut fredag har ingen middag fredagkväll eller logi till lördag inkluderad i paketpriset.

Om du har bokat buss eller flyg med UCPA Resor: kan du kontakta UCPA resor 2 veckor före avresa för att anmäla intresse av logi fre-lö.Logi kan bokas på centret eller på närbeliggande vandrarhem till specialpris. Kostnad c.a 60 € (helpension: logi, middag,frukost,lunch) , eller c.a 75 € med liftkort lördag, längst t.o.m kl. 13:00. Obs utrustning ingår EJ men kan lånas mot en tilläggskostnad à 10 €.

Har du bokat egen transport?:  Logi bokas i första hand enligt 'alternativ logi' nedan angivet. Du kan även kontakta UCPA Resor tisdag avreseveckan för att höra efter om centret ev. kan ordna logi (kostnad från c.a 73 € och med liftkort c.a 88 €).

Alternativ logi, nära UCPA-centret:
 - Gite Le Belvedere: +33 (0)4.50.18.50.66 (från c.a 20€/natt)
Les Randonneurs: +33 (0) 4.50.54.02.14 (från c.a 20€/natt)

Tout Compris
I priset ingår helpension lördag-torsdag samt frukost och lunch fredag. Frukost och middag intas på respektive natthärbärge och lunch i form av pick- nick. Dryck till måltiderna får man själv bekosta.
Lån av utrustning från söndag till fredagkväll, kvalificerad instruktör och lokal transport mellan orter ingår.

Utrustning som ingår
All teknisk utrustning finns att låna på UCPA: Skidor, stavar, pjäxor, stighudar, skarjärn, stegjärn, sele, rep, säkerhetsutrustning som tranceiver (A.R.V.A), spade och sond. Man får även låna ryggsäck. Av säkerhetsskäl ingår ej batterier till sändarna. Dessa finns att köpa i receptionen på centret. Om ni har egen utrustning, speciellt pjäxor, som ni är vana vid och vill använda, rekommenderar vi er att ta med denna. Egen utrustning kommer att bli verifierad/godkänd innan avfärd från Argentière.

Egen utrustning
Termos eller vattenflaska, personligt miniapotek, fickkniv, pannlampa, fickpengar, papper och penna, solglasögon och googles, solskyddsfaktor (hög faktor, solen är stark!). Även cerat för läpparna rekommenderas. Handduk, toalettpapper, sovlakan (som skydd för filt i refugen. Filt utlånas). Ev. ryggsäck för personliga förnödenheter, teknisk utrustning och pick-nick. Tänk på att du ska bära 6-8 kilo innehållande tekniskt material såsom rep, yxa, stegjärn, pic-nic, personliga förnödenheter samt pick-nick för 2-3 dagar.
Vi rekommenderar att man i klädväg tar med sig :Keps/mössa/pannband, halsduk, underställ, t-shirt, sweat shirt, fleece tröja, jacka och byxor i Gore Tex, flera par strumpor att byta med samt vantar och skidhandskar. Man ska kunna vara rätt klädd både vid kallt och varmt väder. Temperaturen kan snabbt variera. Tänk på att era skidkläder ska vara lätta, praktiska och sköna att använda.

Övrig info
I priset ingår inte fullt täckande försäkring samt andra kostnader utöver det ordinarie programmet. Middag i slutet av vistelsen (fredag) ingår ej. Det är möjligt att vid ankomst boka middag fredag kväll mot tillägg.

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende lördag till fredag. 
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Bergsguide
 • Skidor, stavar och pjäxor och övrig utrustning för randonnée, se fliken mer info under aktiviteten på vår hemsida för mer info
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
 • Boende fredag-lördag
 • Middag fredag kväll. 
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
52
22/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
15
06/04
16
13/04
17
20/04
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Chamonix-Zermatt - 18-55 år
Simplon - 18-55 år
4000 Saas fee zermatt - 18-55 år
Val de Rhêmes - 18-55 år
Ski randonnée nybörjare, Confirmé, heltid - 18-55 år
Oberland - 18-55 år
Grand Paradis - 18-55 år
Serre Chevalier
Haute Route Clarée - Thabor - 18-45 år
Ski randonnée nybörjare Grand Sud, Confirmé, heltid - 18-45 år