UCPA Resor - Skidsafari Italien - VINTER

Skidsafari Italien - Argentière

För dig på expertnivå med en god erfarenhet av offpiståkning i all slags snö, med en längtan efter att utforska andra, eftertraktade skidorter i Alperna.

Val D`Aosta, i Italien nås via Mt Blanc tunneln. Här finns mycket fina skidstationer och vackra alplandskap med bergstoppar på över 4000 m.ö.h. Tack vare en erfaren moniteur ges möjlighet att upptäcka flertalet skidområden. Efter veckan har du vässat din skidteknik och blivit mer bekväm i olika slags terränger.

Observera: halvpension (lunch ingår ej). Natten fredag till lördag ingår ej. Läs fliken "Mer info".

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Måndag

Skidåkning i Chamonixdalens system. Man gör en harmonisering av nivåer både i pist och off pist. Man gör säkerhetsgenomgång och övningar i bl.a tranceiversök. Fokus ligger på att öva på och känna igen problem som kan uppstå vid off pist-åkning samt att därefter strukturera gruppen mot en större säkerhet, i syfte till en riktigt fin och stabil skidupplevelse. På eftermiddagen beger man sig iväg i minibuss till Italien. Övernattning sker i gîte/ härbärge eller på hotell i närheten av Courmayeur.


vandring-cinque-terre

Tisdag

: Skidåkning i Courmayeur, på den Italienska sidan av Mt Blanc. Ett lystmäte för freeride-åkare. Övernattning i gîte/ härbärge eller på hotell i Courmayeur. Om snö och väder-förhållanden är bättre i Chamonix, så kan det hända att man istället stannar där, ytterligare någon dag.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Courmayer, La Thuile, Pila eller Cervinia. På eftermiddagen gör man en avfärd mot Greissonay, den östligaste delen av Val D`Aosta, vid foten av Monte Rosa. Övernattning i gîte/ härbärge eller på hotell i Greissoney.


vandring-cinque-terre

Torsdag och fredag

Skidåkning i området 'Monterosa ski'. Detta är ett eldorado för freerideåkare på den Italienska sidan med ett område som består av flera system: Greissoney, Alagna, Champoluc. Övernattning i gîte/ härbärge eller på hotell i Greissoney. Fredag: Åter en fin skiddag i 'Monterosa ski'. Ni återvänder till Argentière under eftermiddagen.

Kursupplägg
Kursen riktar sig till duktiga skidåkare, med stor vana vid off pist och i hantering av säkerhetsutrustning.

Nivå - Expert
Din erfarenhet gör att du kan läsa av terrängen och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, offpist etc. Du klarar carvingsvängar och stora svängar i vilken terräng som helst. Expert innebär högsta nivå, du kan alltså med lätthet åka både i och utanför pisten i varierande snöförhållanden. Man ska även ha erfarenhet i hanteringen av tranceiver, snöskor, sond o spade.

Viktigt om nivå 
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en givande kurs är det viktigt att vi har en så jämn nivå, som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA ha ringen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.

Konditionskrav
För att delta krävs god kondition och uthållighet.

Gruppstorlek
1 moniteur om max 8 deltagare.

Logi
Boende i refuge/ enkel bergsstuga/ härbärge el. på hotell.

Ingår ej
Lunch ingår ej (ingår endast i Chamonixdalen), liksom måltidsdryck, dusch i bergsstugorna, handdukar, försäkringar, samt skidliftar som inte omfattas av veckans program. Tag med sovlakan som skydd för filt (ingår) i bergsstugan.

Logi fredag-lördag i slutet av veckan : ingår ej i resans pris.

Information om program med kursslut fredag
Du som bokat aktivtet med kursslut fredag har ingen middag fredagkväll eller logi till lördag.

Om du har bokat buss eller flyg med UCPA Resor: kan du kontakta UCPA resor 2 veckor före avresa för att anmäla intresse av logi fre-lö.Logi kan bokas på centret eller på närbeliggande vandrarhem. Kostnad 60 € (helpension) , eller 75 € med liftkort lördag tom 13:00. Obs utrustning ingår EJ men kan lånas mot en tilläggskostnad à 10 €.

Har du bokat egen transport?:  Logi bokas i första hand enligt 'alternativ logi' nedan angivet. Du kan även kontakta UCPA Resor tisdag avreseveckan för att höra efter om centret ev. kan ordna logi.

Alternativ logi, nära UCPA-centret:
 - Gite Le Belvedere: +33 (0)4.50.18.50.66 (från c.a 20€/natt)
Les Randonneurs: +33 (0) 4.50.54.02.14 (från c.a 20€/natt)


Kursstart & kursslut
Ankomst lördag till centret i Argentiére. Söndag egen åkning och gruppåkning startar måndag. Kursen avslutas fredag eftermiddag. Boende fredag-lördag ingår inte.

Utrustning som ingår
Om du har egen utrustning som ni är vana att använda, särskilt pjäxor, rekommenderar vi er att ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar centret. All teknisk utrustning finns annars att låna på UCPA: Skidor, stavar, pjäxor, säkerhetsutrustning inklusive tranceiver. Ryggsäck ingår. Transport under turen ingår.

Egen utrustning
Termos eller vattenflaska, personligt miniapotek, fickkniv, pannlampa, fickpengar, papper och penna, solglasögon och goggles, solskyddsfaktor (hög faktor, solen är stark!), kräm och cerat till läpparna, handduk och toalettpapper, samt ev. egen ryggsäck för personliga förnödenheter under dagsutflykterna (ombyten, vattenflaska, fickpengar, miniapotek) .
Tänk på att era skidkläder ska vara lätta, praktiska och sköna att använda. Vi rekommenderar att man i klädväg tar med sig : Keps/mössa/pannband/hjälm, halsduk, underställ, t-shirt, sweat shirt, jacka och byxor i Gore Tex (vattenavvisande), flera par strumpor som ombyte samt vantar eller skidhandskar. Man ska kunna vara rätt klädd både vid kallt och varmt väder. Temperaturen kan variera och vädret kan förändras snabbt.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
31/03
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Skidsafari italien expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Randonnée expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Österrike expert, heltid - 18-55 år
Chamonix
Skidsafari Cham expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Vallée blanche expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist évasion expert, heltid - 18-55 år
Les Arcs
Skidsafari Tarentaise expert, heltid - 18-55 år
Serre Chevalier
Grande Traces skidor, expert, heltid - 18-55 år
Grandes Traces snowboard, expert, heltid - 18-55 år