UCPA Resor - Skidsafari Österrike - VINTER

Skidsafari Österrike - Argentière

För dig på expertnivå med god erfarenhet av offpiståkning i all slags snö, med längtan efter att utforska andra, eftertraktade skidorter i Alperna.
Detta koncept är som gjort för dig, varje dag görs dagsutflykter. Minibuss tillförfogande under veckan.

Skidåkningen i Österrike är väl omtalad för både fin service och sitt fina utbud. Här får man en perfekt mix av traditionell och modern sfär. Programmet erbjuder dels offpist-åkning i bl.a Tyrolen, (västra delen av Österrike) men även möjligheten att upptäcka andra skidsystem med högkvalitativ piståkning. Tack vare en erfaren moniteur ges möjlighet att upptäcka flertalet skidområden. Efter veckan har du vässat din skidteknik och blivit mer bekväm i olika slags terränger.

Logi: i refuge/ enkel bergsstuga/ härbärge.

Observera: halvpension (d.v.s lunch ingår ej må-lö).

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag

Söndag förmiddag: egen åkning i Chamonixdalen. Under eftermiddagen avfärd för att nå startpunkten i Tyrolen.


vandring-cinque-terre

Måndag-Fredag

Skidåkning i olika områden: Första dagen gör ni övningar i D.V.A (transceiver) och får öva lavinsök. Sölden, Sankt Anton am Arlberg, Ischgl, Obergurgl. Otroliga skidområden. Pisterna är mycket bra prepererade och liftarna är väl underhållna. För att inte tala om den magnifika offpist-åkningen. Ni alternerar åkningen mellan både pist och offpist-åkning mellan olika skidstationer.


vandring-cinque-terre

Fredag

Efter er sista skiddag så förbereder ni er för återfärd och övernattar i bergsstuga på vägen tillbaka mot Argentière. Ni når Argentière på lördagen.


vandring-cinque-terre

Lördag - egen åkning

Åkning i Chamonixdalen på egen hand fram till lunch. Utcheckning och hemfärd efter lunch.

Kursupplägg
Kursen riktar sig till duktiga skidåkare, med stor vana vid off pist och i hantering av säkerhetsutrustning.

Nivå - Expert
Din erfarenhet gör att du kan läsa av terrängen och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, offpist etc. Du klarar carvingsvängar och stora svängar i vilken terräng som helst. Expert innebär högsta nivå, du kan alltså med lätthet åka både i och utanför pisten i varierande snöförhållanden. Man ska även ha erfarenhet i hanteringen av tranceiver, snöskor, sond o spade.

Viktigt om nivå 
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en givande kurs är det viktigt att vi har en så jämn nivå, som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA ha ringen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.

Konditionskrav
För att delta krävs god kondition och uthållighet.

Gruppstorlek
1 moniteur om max 8 deltagare.

Logi
Boende i refuge/ enkel bergsstuga/ härbärge.

Ingår ej
Lunch ingår ej (ingår endast i Chamonixdalen), liksom måltidsdryck, handdukar, försäkringar, samt skidliftar som inte omfattas av veckans program. Tag med sovlakan som skydd för filt (ingår) i bergsstugan.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag till centret i Argentière, söndag förmiddag egen åkning i Chamonixdalen, eftermiddag avfärd mot Tyrolen, kurs måndag till fredag, sista natten är fredag till lördag. Liftkort ingår ej lördag förmiddag (hemresedagen). Kolla dock med receptionen ifall ni kan köpa en halvdagsliftkort. 

Utrustning som ingår
Om du har egen utrustning som ni är vana att använda, särskilt pjäxor, rekommenderar vi er att ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar centret. All teknisk utrustning finns annars att låna på UCPA: Skidor, stavar, pjäxor, säkerhetsutrustning inklusive tranceiver. Ryggsäck ingår. Transport under turen ingår.

Egen utrustning
Termos eller vattenflaska, personligt miniapotek, fickkniv, pannlampa, fickpengar, papper och penna, solglasögon och goggles, solskyddsfaktor (hög faktor, solen är stark!), kräm och cerat till läpparna, handduk och toalettpapper, samt ev. egen ryggsäck för personliga förnödenheter under dagsutflykterna (ombyten, vattenflaska, fickpengar, miniapotek) .
Tänk på att era skidkläder ska vara lätta, praktiska och sköna att använda. Vi rekommenderar att man i klädväg tar med sig : Keps/mössa/pannband/hjälm, halsduk, underställ, t-shirt, sweat shirt, jacka och byxor i Gore Tex (vattenavvisande), flera par strumpor som ombyte samt vantar eller skidhandskar. Man ska kunna vara rätt klädd både vid kallt och varmt väder. Temperaturen kan variera och vädret kan förändras snabbt.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Skidsafari italien expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Randonnée expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Österrike expert, heltid - 18-55 år
Chamonix
Skidsafari Cham expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Vallée blanche expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist évasion expert, heltid - 18-55 år
Les Arcs
Skidsafari Tarentaise expert, heltid - 18-55 år
Serre Chevalier
Grande Traces skidor, expert, heltid - 18-55 år
Grandes Traces snowboard, expert, heltid - 18-55 år