UCPA Resor - Ski off pist randonnée glaciär - VINTER

Ski off pist randonnée glaciär

Ski off pist randonnee glaciär - ett måste för alla erfarna off piståkare. 
Programmet syftar till att utbilda gamla bergsrävar som åkt mycket off pist, men är sugen på mer. För att komma till vissa efterlängtade åk, kan både is, berg och lite klättring stå ivägen. Här tar man hjälp av randonnée-utrustningen och når dit andra inte når. Våra erfarna bergsguider tar dig med till ställen långt utanför skidsystemens räckhåll och dit 'vanliga' turister inte kan nå. Endast 7 deltagare/grupp.

Om väder, snöförhållanden och ambitionerna i gruppen tillåter, kan det ges möjlighet (extra kostnad) att köra i Courmayeur eller glaciären Toule och Black Valley (Vallée Blanche variant).

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Lördag - ankomst

Ankomst till centret, utlämning av utrustning samt välkomstmöte.


vandring-cinque-terre

Söndag - egen åkning

Egen åkning utan moniteur i Chamonix-dalens skidsystem (fr.o.m 09:00).


vandring-cinque-terre

Måndag - Les Grandes Montets

Ni beger er till Les Grands Montets för gruppindelning och åkning både i och off pist. Det blir en genomgång av säkerhetsutrustningen (A.R.V.A) och ni tränar på att klara av olika moment vid off- pist åkning, teknisk anpassning i terräng mm.


vandring-cinque-terre

Tisdag - Le Tour - Balme eller Les Grands Montets

Ni introduceras på randonnéetur och lär en hantera säkerhetsutrustningen. Eventuellt blir det teknikövning i någon brant nedfart.


vandring-cinque-terre

Onsdag - egen åkning

Åkning på egen hand, då moniteurerna har utbildning. Kanske tid för lite vila och sightseeing i Chamonix-dalen.


vandring-cinque-terre

Torsdag - toppturer

Med hjälp av stighudarna eller för egen maskin tar gruppen sig dit man hittar bäst förhållanden utanför pisten/på glaciärerna. Turerna kan bl a vara Aiguilles Rouges : Combes des Lacs Noirs, Crochues Bérard, Col du Belvédère - Grands Montets : Col du Passon.


vandring-cinque-terre

Fredag - toppturer

Med hjälp av stighudarna eller för egen maskin tar gruppen sig dit man hittar bäst förhållanden utanför pisten/på glaciärerna. Turerna kan bl a vara Aiguilles Rouges : Combes des Lacs Noirs, Crochues Bérard, Col du Belvédère - Grands Montets : Col du Passon.


vandring-cinque-terre

Lördag - egen åkning

Egen åkning på förmiddagen. Utcheckning och återlämning av utrustning efter lunch.

Kursupplägg
Det här är något för dig som redan är en erfaren off pist-åkare. Du är beredd att gå på stighudar för att finna orörda ytor och prova nedfartar du aldrig stött på tidigare. Vissa partier på glaciär. Våra erfarna bergsguider tar dig med till ställen långt utanför skidsystemens räckhåll och dit 'vanliga' turister inte kan nå. Här väntar oändliga fält av orörd snö och fantastiska naturupplevelser. Det här har potential att bli vinterns, och kanske ditt livs bästa skidvecka!
Exempel på (preliminära) områden under veckan: Aiguilles Rouges - Combes des Lacs Noirs (nivåskillnad:400 m), Crochues Bérard (300 höjdmeter), Col du Belvédère (500 höjdmeter), Cheserys samt alplandskapen i Blaitière.

Ett tillägg beroende på väderförhållanden och om grupp och moniteuren är överens kan vara en skiddag i Italien, Courmayeur, på Toule glaciären och Vallée Noire. Räkna med att det kostar cirka 60€.

Nivå - Expert
Din erfarenhet gör att du kan läsa av terrängen och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, off pist etc. Du klarar carvingsvängar och stora svängar i vilken terräng som helst. Kursen är krävande.

Alpin erfarenhet – 3 medel/avancerad***Nivå 3 innebär näst högsta nivå. Du är en duktig skidåkare på avancerad nivå och en duktig offpist- åkare. För att delta krävs god kondition och uthållighet. Du kan alltså med lätthet åka både i och utanför pisten i varierande snöförhållanden, även med en ryggsäck på 4-6 kg. + Man ska kunna gå 700 höjdmeter med stighudar. 

Viktigt om nivå 
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en givande kurs är det viktigt att vi har en så jämn nivå, som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA ha ringen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.

Konditionskrav
För att delta krävs god kondition och uthållighet.

Gruppstorlek
1 bergsguide på 7 deltagare.

Logi
På UCPA-centret eller på grannhärbärge.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag. Söndag åkning i egen regi. Åkning med moniteur i grupp sker måndag-fredag (ledigt onsdag) fr.o.m c.a 09:00 - c.a 16:00. och hemresa sker lördag efter lunch.

Utrustning som ingår
Om ni har egen utrustning som ni är vana att använda, särskilt pjäxor, rekommenderar vi er att ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar Argentière. All teknisk utrustning finns annars att låna på UCPA: Skidor(freeride med randonnéebindning(Diamir)), stavar, pjäxor (randonnéepjäxor), säkerhetsutrustning som tranceivers, (A.R.V.A) stegjärn, stighudar, spade, sond och sele. Av säkerhetsskäl ingår ej batterier till sändarna. Detta finns att köpa i receptionen på centret.

Egen utrustning
Ryggsäck (20-30 l) för personliga förnödenheter och teknisk utrustning (skidor, tranceiver, spade och sond).Termos eller vattenflaska, personligt miniapotek, fickkniv, pannlampa, fickpengar, papper och penna, solglasögon och goggles, solskyddsfaktor (hög faktor, solen är stark!), kräm och cerat till läpparna, handduk och toalettpapper, Hjälm rekommenderas. Tänk på att era skidkläder ska vara lätta, praktiska och sköna att använda. Vi rekommenderar att man i klädväg tar med sig : Keps/mössa/pannband, halsduk, underställ, t-shirt, sweat shirt, jacka och byxor i Gore Tex (vattenavvisande), flera par strumpor som ombyte samt vantar eller skidhandskar. Man ska kunna vara rätt klädd både vid kallt och varmt väder. Temperaturen kan variera och vädret kan förändras snabbt.

Övrig information
Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
52
23/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
14
31/03
15
06/04
15
07/04
16
14/04
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Branta korridorer, expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist randonnée glaciär, expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist randonnée expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist nybörjare heltid - 18-55 år
Ski off pist expert glaciär, heltid - 18-55 år
Ski off pist toute neige, Confirmé, heltid - 18-55 år
Chamonix
Ski off pist nybörjare heltid - 18-45 år
Ski off pist toute neige heltid, Confirmé & Expert - 18-55 år
La Plagne
Ski off pist nybörjare, heltid - 18-45 år
Ski off pist toute neige heltid, endast Confirmé - 18-55 år
Les Arcs
Ski off pist toute neige heltid, endast Confirmé - 18-55 år
Ski off pist expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist nybörjare heltid - 18-55 år
Ski off pist expert deluxe, heltid - 18-55 år
Ski off pist randonnée , heltid - 18-55 år
Serre Chevalier
Ski off pist toute neige halvtid - 18-45 år
Ski off pist toute neige, Confirmé & Expert, heltid - 18-55 år
Tignes
Ski off pist toute neige heltid, endast Confirmé - 18-55 år
Ski off pist nybörjare, heltid - 18-55 år
Val Thorens
Ski off pist randonnée expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist toute neige heltid, endast Confirmé - 18-55 år
Ski off pist nybörjare heltid - 18-55 år
Val d'Isère
Ski off pist randonnée expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist expert, heltid - 18-55 år
Ski off pist toute neige, endast Confirmé - 18-55 år