UCPA Resor - Splitboard off pist randonnée - VINTER

Splitboard off pist randonnée - Val d'Isère

Är du en hängiven snowboardåkare som älskar off piståkning och är nyfiken på magnifika randonnéeupplevelser längre bort i området Espace Killy?  Då är detta något för dig! Här får du tillgång till den bästa off-pisten. 8 deltagare per grupp. Med hjälp av splitboarden, d.v.s. en bräda man kan ta isär till två randonnéeskidor, upptäcker ni detta fantastiska område.

Kursupplägg
Ett program för dig som redan är en duktig offpiståkare (nivå Expert), har god fysik och gillar utmaningar. Utöver lite mer strapats och många fantastiska snowboard- och naturupplevelser, så får du både utmaningar och tillfälle att lära dig en hel del om olika snö- och terrängförhållanden. Antingen åker man tillbaks till centret och äter lunch, eller så har man medhavd lunch vissa dagar då man ev. gör heldagsutflykter.

Nivå - Expert
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en så givande kurs som möjligt är det viktigt att vi har så jämn nivå som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA kan nämligen inte erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den goda fysiska nivån som krävs för att följa med gruppen.

Expert. Din erfarenhet gör att du kan läsa av terrängen och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, off pist etc. Du klarar stora svängar i vilken terräng som helst.

Viktigt om nivå 
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en givande kurs är det viktigt att vi har en så jämn nivå, som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA ha ringen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.

Gruppstorlek
1 moniteur om 8 deltagare.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag. Söndag åkning i egen regi. Åkning med moniteur i grupp sker måndag-fredag och hemresa sker lördag efter lunch.

Utrustning som ingår
Om ni har egen utrustning som ni är vana att använda, särskilt skor, rekommenderar vi er att ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar Val d'Isere. All teknisk utrustning finns annars att låna på UCPA: Splitboard, skor, säkerhetsutrustning som tranceivers, (A.R.V.A) stegjärn, stighudar, spade, sond och sele. Man lånar ut både splitboard (för randonnée) och vanlig snowboard för off pist-åkning. Man får även låna ryggsäck (c.a 20 l). Av säkerhetsskäl ingår ej batterier till sändarna.

Egen utrustning
Om ni har egen utrustning som ni är vana att använda, särskilt pjäxor kan ni ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar centret. Ev. egen ryggsäck. Medtag hjälm. Tag även med hänglås till förvaringsskåp.

Övrig information
Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
52
22/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
14
31/03
15
06/04
15
07/04
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Splitboard off pist expert glaciär, heltid - 18-55 år
Splitboard off pist expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist toute neige, Confirmé, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist nybörjare heltid - 18-55 år
Snowboard off pist expert glaciär, heltid - 18-55 år
Splitboard randonnée, expert, heltid - 18-55 år
Chamonix
Snowboard off pist toute neige - 18-55 år
Les Arcs
Snowboard off pist expert deluxe, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist expert, heltid - 18-55 år
Serre Chevalier
Snowboard off pist nybörjare, halvtid - 18-45 år
Tignes
Snowboard off pist nybörjare, heltid - 18-45 år
Val Thorens
Snowboard off pist nybörjare, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist toute neige, heltid - 18-55 år
Val d'Isère
Splitboard off pist randonnée expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist toute neige, heltid - 18-55 år