UCPA Resor - Splitboard offpist expert - VINTER

Splitboard offpist expert - Argentière

Ett program som riktar sig till riktigt duktiga snowboardåkare på expertnivå som redan har åkt mycket off pist, som har åkt splitboard förut* och har en god fysik. Målet är att köra flera åk Chamonixdalen, längre bort från liftarna och 'klassiska offpistområden'. Ni går vissa sträckor med splitboarden för att finna orörda ytor, eventuellt på glaciär (se programbeskrivning).

Splitboard off pist expert glaciär: 7 deltagare/ grupp. *Tidigare splitboardvana krävs.
Splitboard off pist expert: 8 deltagare/grupp.

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag

Ankomst till centret, utlämning av utrustning.


vandring-cinque-terre

Måndag - Le Tour el. Brévent/Flégère

Nivåharmonisering bådei pist och off pist samt säkerhetsgenomgång i off piståkning, genomgång av säkerhetsmaterial, tranceiversök. Off piståkning med instruktör, där tyngdpunkten ligger på offpistteknik och lärdom i de utmaningar som kan uppstå vid offpiståkning. Målet är att få en större säkerhet inom gruppen för att de sammantagna åken under veckan successivt känns alltmer bekväma. I 'splitboard expert glaciär' blir det en randonnéegenomgång och i 'splitboard expert' sker en introduktionsgenomgång i användandet av splitboardutrustningen.


vandring-cinque-terre

Tisdag - Les Grands Montets

I 'splitboard expert glaciär' blir det en första tur med glaciäråkning, säkerhetsgenomgång och snöskola. I 'splitboard expert' blir det pist och offpiståkning i närliggande område och ni finslipar tekniken.


vandring-cinque-terre

Onsdag - Ledig dag

Vilodag, fria aktiviter eller åkning i egen regi.


vandring-cinque-terre

Torsdag - Olika program beroende på grupp

'Op expert Glaciär': Randonnée i Aiguille du Midi eller plan de l’Aiguille. 2-3 h randonnée med passager där stegjärn och rep kan komma till användning. 'Off pist expert' gör allt längre utfärder med teknikgenomgång i all slags terräng såsom skogspartier och branta passager. Snöskola, ruttplanering och orientering i bergen.


vandring-cinque-terre

Fredag - Olika program beroende på grupp

'Op expert Glaciär': Randonnée c.a 2-3 h i Aiguilles Rouges eller i Col du Passon. 'Off pist expert' gör allt längre utfärder med teknikgenomgång i all slags terräng såsom skogspartier och branta passager. Snöskola, ruttplanering och orientering i bergen.


vandring-cinque-terre

Lördag - Hemfärd

Egen åkning fram till lunch, om man hinner. Därefter hemfärd.

Kursupplägg
Ett program för dig som redan är en duktig offpiståkare (nivå Expert), har god fysik, provat på splitboard förut (krävs för 'splitboard offpist expert glaciär') och gillar utmaningar. Utöver lite mer strapats och många fantastiska snowboard- och naturupplevelser du delar med likasinnade, så får du både utmaningar och lära dig en hel del om olika snö- och terrängförhållanden.

Nivå - Expert
Din erfarenhet gör att du kan läsa av terrängen och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, off pist etc.

Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en så givande kurs som möjligt är det viktigt att vi har så jämn nivå som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA kan nämligen inte erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den goda fysiska nivån som krävs för att följa med gruppen.

Gruppstorlek off pist expert 
1 diplomerad instruktör på 8 deltagare.

Gruppstorlek off pist expert glaciär
1 bergsguide på 5 deltagare.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag och söndag ägnas åt egen åkning. Åkning med moniteur i grupp sker måndag – fredag (ledigt onsdag) c.a 09:00-16:00. Hemresa sker lördag efter lunch.

Utrustning som ingår 
All teknisk utrustning finns att låna på UCPA: Splitboard, boots, säkerhetsutrustning som tranceivers, stighudar, stegjärn, sond och spade. Plum-bindingar.

Egen utrustning
Om ni har egen utrustning som ni är vana att använda kan ni ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar centret. Tag med en ryggsäck om c.a 20-30 l för medhavd picknick-lunch, säkerhetsutrustning, vattenflaska.Tag med hjälm samt ev. knäskydd. Av säkerhetsskäl ingår ej batterier till lavinsändarna. Detta finns att köpa i receptionen på centret.

Övrig information
Diplomerad moniteur och bergsguide får båda åka off pist med grupper, men endast bergsguide får åka off pist på glaciär. 

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
52
22/12
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
14
31/03
15
06/04
15
07/04
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Splitboard off pist expert glaciär, heltid - 18-55 år
Splitboard off pist expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist toute neige, Confirmé, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist nybörjare heltid - 18-55 år
Snowboard off pist expert glaciär, heltid - 18-55 år
Splitboard randonnée, expert, heltid - 18-55 år
Chamonix
Snowboard off pist toute neige - 18-55 år
Les Arcs
Snowboard off pist expert deluxe, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist expert, heltid - 18-55 år
Serre Chevalier
Snowboard off pist nybörjare, halvtid - 18-45 år
Tignes
Snowboard off pist nybörjare, heltid - 18-45 år
Val Thorens
Snowboard off pist nybörjare, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist toute neige, heltid - 18-55 år
Val d'Isère
Splitboard off pist randonnée expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist toute neige, heltid - 18-55 år