UCPA Resor - Vandring Val Clarée heltid - SOMMAR

Vandring Val Clarée heltid - Serre Chevalier

 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid
 • Vandring Val Clarée heltid

Här i Serre Chevalier, i Sydalperna bjuds det lite mer krävande vandring i storslagen miljö, med variationsrik flora, fantastiska berg och iskalla gölar av smältvatten från glaciärerna. En relativt krävande vandring med packning för ett par dagar och övernattning i olika härbärgen längs vägen kräver uthållighet och bra fysik men belöningen, i form av oförglömliga upplevelser, låter inte vänta på sig.

Logi: I refuge (enkel bergsstuga) eller i tält, härbärge, alternativt på ett mindre, enklare hotell. Första och sista natten bor man på UCPA-centret i Serre Chevalier (dubbelrumstillägg ej möjligt).

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag - Ankomstdag

En kortare promenad möjlig from kl.11:00. Gruppbriefing och utlämning av ev. utrustning c.a 14:00. Informationsmöte söndag em/kväll. Övernattning: UCPA.


vandring-cinque-terre

Måndag

Busstransfer till vandringens startpunkt. Ni vandrar till Moulinière som ni når via col Ponsonnière. Detta är en variationsrik vandringsled som även är ett frekvent tillhåll för bergsgetter som återfinns kring leden och sjöarna. Övernattning: refuge des Drayères (2180 m). Höjdmeter : + 1100 m.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Vandring upp till Mont Thabor (3178 m), med 360 graders lycka häruppe...vyn sträcker sig från Mont-Blanc till Mont Viso. Övernattning: refuge Tre Alpini, i Italien (1780 m). Höjdmeter : + 1000 m.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Denna dag vandrar ni nära flera sjöar i vilka Ecrins -massivet, strax mittemot er återspeglas. Därefter passerar ni topparna kring Guardiole, i ett vilt naturlandskap. Övernattning: Refuge Ricou (2115 m). Höjdmeter : + 1000 m.


vandring-cinque-terre

Torsdag

Dagens första etapp med vandring genom alplandskapet ger oss en känsla av forna tider. Ni fortsätter i riktning mot den hänförande toppen Béraudes. Övernattning: i refuge. Höjdmeter: 900 m.


vandring-cinque-terre

Fredag

Idag väntar veckans 'peak': först Grand Lac (2282 m) och därefter vandring upp till Grand Galibier (3228 m). Häruppe är utsikten över Écrins och norra alperna magnifik. Ni tar vägen tillbaka via pont de l'Alpe och får transfer tillbaka till centret. Övernattning: UCPA. Höjdmeter : + 1300 m.


vandring-cinque-terre

Lördag - Hemfärd

Hemresa. Utcheckning kl.14:00

Ankomstdag: söndag
Söndag är introduktionsdag med inkvartering & gruppindelning from kl.08:00. På kvällen ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.

Kursstart & kursslut
Infomöte söndag c.a kl.14. Vandringen startar måndag morgon och avslutas under fredag. Utcheckning lördag kl. 14:00.
Vid ev. bokad extranatt, dvs. ankomst lördag ska du infinna dig på centret mellan kl.18:00-20:00.

Kursupplägg
En vandring där man får åtnjuta alla aspekter av bergsvyerna såsom av berget Tabor (3178 m) och Grand Area (2860 m). Längs vägen märks stor variation i fauna och flora, exceptionella landskap som återspeglas i de många sjöarna och kanske träffar ni på  en och annan bergsget. Val Clarée lever upp till sitt namn.

Deposition
En deposition på 100€ kan få lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 diplomerad moniteur/ instruktör om c.a.10-12 deltagare.

Logi
Logi: söndag- lördag. Första och sista natten bor man på UCPA-centret, övriga nätter i refuge (enkel bergsstuga) eller i tält, härbärge, alternativt på ett mindre, enklare hotell.

Utrustning som ingår 
All teknisk utrustning tillhandahålls av centret inklusive enklare vandringskängor och ryggsäck (8-12 kg) . 

Egen utrustning
Om du har egna vandringskängor så bör du ta med dem. Om man vill kan man även ta med vandringsstavar. Ta med flera ombyten, t-shirts, sweatshirt,  shorts, strumpor, vattenflaska, liten ficklampa & fickkniv, solglasögon, solskydd, keps, badkläder, badlakan, handduk, tunn byxa, fleecejacka, vindjacka, regnkläder/kappa, nätta skor typ sandaler, en större förvaringspåse av plast, necessär, matkit/matset i plast, sovlakan (som skydd för utlånat täcke/filt i refugen), litet miniapotek med det nödvändigaste och fickpengar. I vissa bergsstugor kan man få betala en slant för vatten.

Övrigt
Man bär med personliga fördödenheter för veckan samt pick-nick. Övrig packning som inte behövs under vandringen kan lämnas kvar på centret. OBS. Begränsa din packning som du bär med dig och packa så lätt du kan. Ta gärna med extra energibars, nötter etc.

Lisa M, Serre Chevalier
Vandring Val Clarée heltid

Mycket bra, och bättre än väntat även om förväntningarna var höga! Guiden Sébastien får särskilda pluspoäng, positiv, underhållande, "in the moment" och passionerad över naturen vi gick i, ansvarsfull och förtroendeingivande. Höj hans lön för han är en viktig faktor för att den här turen blev så bra som den blev. :-)

Amanda B, Serre Chevalier
Vandring Val Clarée heltid

Mycket positiv upplevelse. Blev överraskad över hur välordnat all var. Fantastiskt bra mat!

Sofia M., Serre Chevalier
Vandring Val Clarée heltid

Det är verkligen en helt fantastisk resa. Dock är det bra att veta att den är väldigt krävande. Jag hade inte vandrat på några år innan resan men ändå tränat 2-3 ggr/vecka regelbundet innnan resan. Det som tog stryk för mig var konditionen samt att jag inte var van så höga höjder (3 000 möh). Varje dag är det en stigning på ca 2000-1500 m som görs på förmiddagen vilket innebär att det är ett ganska raskt tempo. Det är även en del klättring (inte den klassiska klättringen med rep etc utan mer över bergssprickor etc.) så det är bra att inte vara höjdrädd. Jag rekommenderar varmt Val Clarée-vandringen. Det är den bästa resan jag gjort!

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i refuge/enkel bergsstuga eller i tält, härbärge, alternativt på ett mindre, enklare hotell. Första och sista natten sker logi på centret.
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerad instruktör heltid: c.a 23h/vecka.
 • Ev. teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vi har inga priser / datum för denna produkt än.

Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du ett mejl så fort vi uppdaterar denna sida.