UCPA Resor - Vandring & Yoga - SOMMAR

Vandring & Yoga - Argentière

 • Vandring & Yoga
 • Vandring & Yoga
 • Vandring & Yoga
 • Vandring & Yoga
 • Vandring & Yoga

Nyhet! En relativt lätt vandring i ett fantastiskt alplandskap, i kombination med 4 olika Yoga-sessions och ett inträde till SPA. Ambitionen är att upptäcka harmoni och balans i sinnet och att öka sitt välbefinnande  Efter veckan är du förmodligen mycket mer avstressad än förut. Ni gör dagsturer och återvänder till centret varje kväll.

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Söndag - Ankomstdag

Incheckning & utdelning av ev. utrustning. Välkomstmöte c.a 17-tiden.


vandring-cinque-terre

Måndag

Förmiddag: Hatha yoga med solhälsning, asanarörelser och andningen i centrum. På eftermiddagen besöker man till fots någon typisk bergsby nära Argentière. 200 höjdmeter.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Tisdag morgon. Yoga Prana Flow Vinyasa. Man fokuserar på andningsövningar: var och en i egen takt. Dynamiska övningar där man medvetandegör sambandet mellan rörelse och andning. Introduktion i Asanas-positioner och fördjupning av dessa i syfte att optimera sina rörelser. Yogan hjälper till att förena rörelser med andning och förbättra uthållighet och styrka. På eftermiddagen utforskar ni Aguille du Midi och vandrar kring Lac Bleu.


vandring-cinque-terre

Onsdag - Lac Blanc & Yin Yoga

Onsdag - Dagsutflykt till Le lac Blanc, där man har en spektakulär utsikt över Mont-Blanc. 600 höjdmeter. På kvällen blir det Yin Yoga, en meditativ typ av yoga där man låter sinnet flöda fritt och medvetandet fokusera på det inre. Upplägget är 5 min pass där man behåller en meditativ ställning i varje rörelse. Denna typ av yoga hjälper till att bli medveten om sin egen kropp och vara här och nu.


vandring-cinque-terre

Torsdag - Vandring i Balme och Partneryoga

Torsdag morgon - Vandring i alplandskapet kring Balme. Max 350 höjdmeter.Sen eftermiddag blir det partner yoga, där man tar hjälp av varandra i sitt yogautövande. Här gäller det att behålla koncentrationen i varje moment, vara följsam och sträva efter en balans i sinnet, vilket är svårare när man är 2. Ibland kan man få känslan av att passera sin egen komfortzon, vilket sätter det mentala på prov.


vandring-cinque-terre

Fredag - SPA tillfälle och vandring

Fredag morgon - SPA-tillfälle. På eftermiddagen blir det vandring i nedre delen av Saint-Gervais-les-Bains eller i "Bois", i den lugna och djupa skogen. Man går igenom veckan innan avslut.


vandring-cinque-terre

Lördag - Hemresa

Fri aktiviteter. Man kan passa på att besöka Aiguilles Rouges eller Chamonix, om man hinner (gratisbuss). Liftkort varar fram till lunch, om man vill ta liften för att beskåda utsikten. Hemfärd 14:00.

Ankomstdag (söndag)
Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning. På kvällen vid 17-tiden ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.

Logi
På UCPA-centret i Argentière.

Kursstart & kursslut 
Aktiviteten påbörjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca 14:00.

Deposition
En deposition på 50€ kan behöva lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 diplomerad instruktör om c.a 12-13 personer.

Kursupplägg 
Ni gör dagsturer och upptäcker bl.a bergsbyar kring Argentière, Aiguille du Midi, Lac Bleu, Lac Blanc och Balme. Veckan varvas med 4 olika typer av yogapass, 2 dynamiska och 2 lugnare varianter. Fredag morgon har man tillträde till SPA.

Yoga moment: Hatha, Prana Flow Vinyasa, Yin, partner yoga
Kropp, sinne & själ i symbios - det är själva målet. I yogan ingår även avslappning och meditation. Hatha är 'uryogan' från vilken andra yogaformer härkommer. Yogan ger minskad stress, mindre trötthet, släpper på spänningar i sinne & kropp och leder ro i själen. Andningen i varje yogamoment spelar en central roll för att uppnå detta. Var och en i egen rytm och under sina egna förutsättningar, alla nivåer är välkomna. Hatha (sanskrit); Ha= sol Tha= måne. Alla yogapass börjar med meditation, därefter asanas (positioner), pranayamas (andningsövningar för att reglera kroppens flöden av livsenergi/prana) samt en avslappningsövning. Ni provar 4st olika yogavarianter under veckan, varav 2 mildare och 2 mer aktiva.

Utrustning som ingår
Vandringskängor och ryggsäck, yogamatta och yogablock. Är dock skönt att ha sina egna grejer som man är van vid. Ryggsäcken som ingår rymmer upp till max 6 kg, (ca 35-40l) och behövs för bl.a lunchpaket. Lakan ingår på centret.

Egen packning
Oftast tar man med sig för mycket, vilket kan förvandla resan från en spännande upplevelse till en slitsam strapats. Ta bara med det allra nödvändigaste samt det du behöver för just din aktivitet. Temperaturskillnaderna kan variera mycket beroende på väder och höjd så variera packningen. Tänk på att du behöver kläder som ventilerar effektivt , som värmer, transporterar bort svett, skyddar mot vind och regn samt flera ombyten. 

- har du egna vandringskängor och ryggsäck går det bra att ta med dem.
- vandringsstavar är inte ett krav, men frivilligt om man vill ha med.

Övrig egen packning
Huvudbonad, fleecetröja, varma tröjor, underställ, solglasögon, solcreme, en stor plastpåse (c:a 50 l) som skydd för packningen, mugg & plastbestick, vindjacka, regnställ, shorts, vattenflaska, fickkniv, badlakan & handduk, ficklampa, sandaler/tennisskor, fickpengar samt ett litet reseapotek. Glöm inte badkläder, hög solskyddsfaktor och fickpengar.

Övrigt
Liftkort ingår söndag tom lördag lunch. I vissa bergsstugor får man betala en liten slant för vatten.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Boende i 4-6 bäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg)
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Aktivitet med diplomerade instruktör: heltid : c.a 23h/vecka.
 • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
 • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum')
 • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
35
26/08
36
02/09
37
09/09
Argentière
Vandring & Yoga heltid - 18-45 år