UCPA Resor - Vågsurf & Yoga heltid - SOMMAR

Vågsurf & Yoga heltid - Port d'Albret

  • Vågsurf & Yoga heltid
  • Vågsurf & Yoga heltid
  • Vågsurf & Yoga heltid

Nyhet! Vågsurf och Yoga ger den optimala känslan att vara i harmoni och balans med sig själv. Dessa aktiviteter kompletterar varandra, eftersom de förbättrar fysisk och psykisk styrka. Genom yogan stärks både psyke, fysik, muskulatur och det emotionella, något man sedan drar nytta av när man surfar. Stranden är flera kilometer lång, idealisk för vågsurf.
Port D'Albret: kurs 4 halvdagar vågsurf, 4 halvdagar yoga.

Ankomstdag (söndag)
Ankomst from kl.09:00. Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning. På kvällen ges en presentation om centret och veckans program av personal på plats.

Kursstart & Kursslut
Aktiviteterna påbörjas måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca 14:00.

Deposition
En deposition på 50€ lämnas vid ankomst och återfås sista dagen.

Gruppstorlek
1 diplomerad instruktör om c.a 8 deltagare per grupp.

Kursupplägg
Vågsurf: Man surfar 4 halvdagar (c:a 2-3 h/dag) med instruktör. Surf varvas med lite teori. Stranden ligger på 500 m gångavstånd och den 12 km långa strandremsan erbjuder vågsurf för alla nivåer. Nybörjarna startar närmare strandkanten i mindre vågor och surfar på större brädor för att snabbare hantera vågorna. De mer erfarna använder sig av mindre Thrusterbrädor. Man lär sig teknik, balans, position på brädan, och att ta och hantera vågen på rätt sätt. Övningar på stranden är nödvändiga för effektiv praktik i vattnet. Är du nybörjare är en målsättning att i slutet av veckan ta en våg på c.a 1m och hålla dig uppe på brädan i ett tiotal meter. De mer erfarna får även träna på att välja rätt våg, surfa back-side och front-side, att klara vågen på bästa sätt hela vägen, utifrån sin position på brädan, att göra sin surfteknik så effektiv som möjligt.

Yoga: 4 halvdagar, vilka är sammanlänkade med surflektionerna. Yoga på skyddad plats /i skuggan vid centret, eller inomhus (om sämre väder). Kropp, sinne & själ i symbios - det är själva målet. Yogan ger minskad stress, mindre trötthet och bidrar till både mental och fysisk styrka. Du släpper på spänningar i sinne & kropp och får ro i själen. Andningen, 'Pranayama' i varje yogamoment spelar en central roll för att uppnå detta. Liksom att i avslappningen efteråt tillåta sig att vara i nuet. Var och en i egen rytm och under sina egna förutsättningar, alla nivåer är välkomna. Vill man utöva mer yoga så kan man boka till ytterligare ett yogapass.

Utrustning
All teknisk utrustning tillhandahålls av centret. Våtdräkt (långärmad Rip Curl eller shorty). Brädtyper: mini malibu BZ, Polyform, Bic. longboard Tandem eller shortboard-bräda Thruster. Notera att man har i regel inte tillgång till surfbrädor utanför instruktörens regi.

Egen packning
Hänglås till förvaringsskåp, handdukar, solglasögon, solcreme, badkläder, träningskläder, praktiska & bekväma kläder, varmare tröjor. Port D`Albret ligger vid Atlanten vilket gör att det kan bli lite svalare framåt kvällen, beroende på reseperiod.

Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
  • Boende i 3-4 bäddsrum (ev. dubbelrum mot tillägg)
  • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
  • Aktivitet med diplomerade instruktör: heltid : c.a 20-23h/vecka.
  • All teknisk utrustning, såvida inget annat anges i "mer info" under respektive aktivitet.
Mer om transporten
  • Transport ingår ej på sommaren (såvida inget annat anges i 'priser & datum'
  • Se "Restips" fliken under respektive resmål / aktivitet.
Ingår ej:
  • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
34
19/08
35
26/08
36
02/09
37
09/09
38
16/09
39
23/09
Port d'Albret
Vågsurf & Yoga heltid - 18-45 år