UCPA Resor - Les 2 Alpes - SOMMAR
  • Les 2 Alpes
  • Les 2 Alpes
  • Les 2 Alpes
  • Les 2 Alpes
  • Les 2 Alpes
  • Les 2 Alpes
Välkommen till Les 2 Alpes, beläget i Sydalperna i närheten av Grenoble. Vårt center där, Venosc, ligger i änden av byn med en hänförande utsikt över det omgivande alplandskapet. Det är en sprudlande by som innehåller allt och som betraktas som en av Europas centralorter för sommarskidåkning. Men det finns massor av annat att göra och du utrustas med ett aktivitetspass som ger dig tillgång till det mesta, gratis eller till en reducerad kostnad. Vi kan verkligen rekommendera en vistelse här. Byn är mycket välbesökt under sommaren och den har en internationell prägel. Här finns det gott om affärer, restauranger och pubar samt massor av äventyrare.
Här kan du hitta & boka lämpliga flyg. Notera att flygbiljetter inte bokas hos UCPA, utan vi lotsar er till bästa bokningssite.

Les 2 Alpes är skidåkningens mecka sommartid och har förutom Europas största glaciär dessutom en snowpark. Här finns ett stort område tillgängligt för mountainbikeentusiaster.

Ankomstdagen (söndag)
Incheckning from kl 08:00-19:30. Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning from kl.14:00. Kontakta centret för erhållande av entréekod, om du planerar anlända efter kl.20:00.

Tidigare ankomst/extranatt
Eventuell ankomst på lördag anges vid bokningstillfället. Pris 500 kr, inklusive boende, middag och frukost. Ankomst 18:30-20:00. Meddela centret om ni kommer senare än 20:00, för att erhålla entréekod. Extranatt efter kursens slut är ej möjlig.

Kursstart & Kursslut
Kursen startar på måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag ca kl 14:00

Depositionsavgift
En depositionsavgift på 100€ betalas vid ankomst och återfås vid sista dagen. Denna är en garanti i fall något skulle gå sönder.

Mer att göra
Man kan mot tillägg i mån av plats ta skid/snowboardlektioner, prova på rafting eller hydrospeed, äventyrspark, prova på downhill VTT (mountainbike). I närheten finns möjlighet att utöva andra aktiviteter genom ett aktivitetspass som ger inträde till skridskobana, 6 olika rutchbanor ('luge d`été), simbassäng, golfspel och pilbågeskytte. I närheten finns dessutom möjlighet till skärmflygning, ridutflykter, bowling och Via Ferrata (klättring).

Övrigt
Lakan ingår, men ta med egna handdukar.

Kontaktuppgifter
UCPA
15, place de l'Alpe de Venosc
38860 Les Deux Alpes
Tel +33 (0)4 76 80 52 83
@: 2alpes-venosc@ucpa.asso.fr  

Flyg:

 Man kan flyga till Lyon, Turin eller Marseille (Grenoble är närmast men det finns inga flyg sommartid från Sverige).Skyscanner.net

Tåg:

Från orter ovan kan man ta tåg till Grenoble för vidare resa med buss till Les 2 Alpes. Boka tågbiljett här eller här

Buss:

Från buss-stationen i Grenoble, som ligger nära tågstationen SNCF tag buss VFD, tel. +33 (0) 820 08 38 38. Kliv av vid terminus Agence VFD 'Station de ski 2 Alpes' www.transisere.fr

Bil:

Väg N91, mot Briançon vidare via barrage du Chambon och därefter väg D213 till Deux-Alpes. Kör 2 km. UCPA-centret ligger vid place de Venosc, på höger sida. 

Parkering:

Gratis parking finns mittemot centret.

"- Les 2 Alpes är ett toppenställe att vara på. - Centret har riktigt bra mat, fräscha rum och ungdomliga instruktörer med mycket spirit och energi för aktiviteterna. - Mycket bra vidarutbildning i downhill cykling. - Jag e supernöjd:)"

HELT fantastisk! Trevliga instruktörer, grym kvalitet på cyklarna, god mat och allmänt trevlig stämning. Även överraskande bra nivå på guidernas engelska! Jag åkte med 3 vänner som aldrig hade rest med UCPA innan. De var helt förundrade över hur det kunde vara så bra till så lågt pris. Det är ju ett bra betyg om något! :) Stort tack!!

Aktiviteter i Les 2 Alpes

Downhill Mountainbike, fortsättning heltid
Gillar du att köra utför bergssluttningar i stenig, slingrande och krävande terräng kan du roa dig tillsammans med många likasinnade. Är du fokuserad, orädd och gillar när adrenalinet pumpar kanske Downhill mountainbike är din grej? 'VTT ...
Läs mer →