UCPA Resor - Bénodet - SOMMAR
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet
 • Bénodet

Upptäck Bénodet som är en trevlig och typisk fransk badort i Bretagne, på atlantkusten. Centret är klassificerat 'Centre éco labélisé', för sitt värnande om natur & miljö. Vattenfantasterna trivs, för här finns vinden, vågorna, tidvattnet och utmaningarna. Centret är beläget intill stranden vid inloppet av en lagun, ett perfekt läge för nybörjare. Utanför sanddynerna som skyddar inloppet till lagunen tränar de duktiga. Bénodet har den genomsnittligt bästa vinden för alla seglingsaktiviteter och här finns både klippor och finkorniga sandstränder.

Intresserad av endast kursen, exklusive logi & helpension?
I maj-juni, sept-okt erbjuds även i mån av plats endast kurspaket med instruktör och utrustning MÅNDAG-FREDAG. Gäller endast vissa kurspaket. Kontakta UCPA Resor för information, pris & bokning.

Här kan du hitta & boka lämpliga flyg. Notera att flygbiljetter inte bokas hos UCPA, utan vi lotsar er till bästa bokningssite.

Kuriosa
Ni befinner er i södra Bretagne, i arkipelagen Glénan som ligger vid atlantkusten. Bénodet är en typisk seglingsort som blommar upp under sommarhalvåret då alla restauranger, caféer och diskotek öppnar. Centret ligger invid en 7 km lång lagun som är idealisk för vindsurf och kitesurf. 

Ankomstdag (söndag)
Incheckning kl 14:00-18:00. Söndag är introduktionsdag med inkvartering, gruppindelning och utlämning av utrustning. Kl. 18:45 hålls en presentation av centret och en genomgång av veckans program. Middag kl.19:30.

Tidigare ankomst/extranatt
Eventuell ankomst på lördag anges vid bokningstillfället. I annat fall kontakta UCPA Resor i god tid före avresa. Pris c.a 500 kr, inklusive boende, middag och frukost. Man kan checka in from kl.18:00, middag serveras vid 19:30. Kontakta centret om du planerar att anlända efter kl. 19:30.

Extranatt efter kursens slut
Ej möjlig.

Kursstart & kursslut
Kursen startar på måndag morgon och avslutas under fredagen. Utcheckning lördag, strax efter lunch (lunch ingår).

Logi
Centret rymmer 170 bäddar, fördelade om 3 byggnader med 3-4 bäddsrum som har dusch och handfat. 2-bäddsrum/ dubbelrum (separata sängar) kan bokas mot tillägg, i mån av plats.

Övrig information
En depositionsavgift på 50€ läggs vid ankomst och återfås sista dagen. Denna är en garanti ifall något skulle gå sönder. Lakan ingår men ta med egna handdukar. Till vissa aktiviteter kan man mot tillägg boka SPA-inträde (bastu, hammam, jacuzzi, bad) till Thalasso Bénodet (kontakta UCPA resor).

Ungefärliga måltider
Frukost: 08:00-09:00
Lunch: 12:30-13:15
Middag: 19:30-20:15

Mer att göra
UCPA-centret ser till att du aldrig behöver vara rastlös. Gratisaktiviteter: beach-volleyboll, bordtennis, badminton, boule, slackline, olika kvällsarrangemang. Man kan beroende på period mot tillägg ta en ridtur,  spela tennis, segla katamaran, vindsurfa, paddla beach-kajak, besöka SPA/Thalasso och spela golf.  Du kan hyra cykel mot tillägg.
Vårt center ligger ett stenkast från havet och endast ca15-20min promenadavstånd från centrum. Nöjeslivet är stort i Bénodet som är känd för sitt fina läge för seglingsaktiviteter. Det finns utflykter till arkipelagen, 'L’Archipel des Glènans', som har ett stort utbud av arrangemang. Turistbyrån kan ge dig fler tips. 

Kontaktuppgifter
Centre UCPA
1, route du Letty
29950 Bénodet
Tel: + 33 (0) 2 98 57 03 26
@: benodet@ucpa.asso.fr

Flyg:

Närmsta flygplats är Quimper Cornouialle, även Brest Guipavas går att flyga till. Skyscanner.net

Tåg:

Det går TGV-tåg regelbundet mellan Paris Montparnasse och Quimper som tar c.a 4 h. Boka tågbiljett här eller här

Buss:

Från SNCF stationen i Quimper ta buss 'Quimper - Bénodet' som avgår i juli-augusti, begränsade tider (fler avgångar lördagar), sök tidtabell här. Obs angivelser på tidtabellen: JVS= inkl.lördag, JVSD/F,D/F= inkl.söndag. Resväg c:a 50 minuter. Kliv av vid hållplats Route du Letty/UCPA. Buss: Se www.cat29.fr eller www.viaoo.fr

Man kan även ta buss från Brest till Quimper och byta till annan buss för vidare resa till centret. Observera: Inga avgångar i maj-juni. Under denna period får man ta taxi.
P.g.a ändringar i linjer etc. anges ej linjenummer i ovan information.

Bil:

Från Paris (c.a 6h resväg): väg A11, sedan väg A10fram till Quimper. Från Quimper: kör i riktning N165 till Concarneau/ Fouesnant på väg D44 mot Bénodet. I Bénodet kör man mot 'Le Letty' (Michelinkarta nr 58). Framme i Benodét följs skyltarna ”Le Letty, la mer blanche” fram till U.C.P.A som ligger i området ”Le Letty”. Det finns gratisparkering vid centret och även i närheten. På Viamichelin kan man detaljerat planera resväg och erhålla kartor över området.

Taxi:

Quimper till Bénodet. Från järnvägsstationen i Quimper kostar taxi från c:a 40 €, enkel resa (kan variera beroende på bolag samt tid på dygnet). Ange att du ska till 'UCPA Bénodet Le Letty'.'Taxis de Cornouaille', tel.+33 (0) 2 98 54 73 74.

Parkering:

Gratisparkering vid centret.

Erika A, Bénodet
Kitesurf heltid, Frankrike

Fantastisk!! Instruktören Anthony var den bästa instruktör jag någonsin haft. Engagerad, noga med säkerheten och gjorde allt för att vi skulle ha det kul och lära oss max.

Mats A, Bénodet
Kitesurf heltid, Frankrike

Väldigt trivsamt, utmärkt mat, bra människor. Enormt vackert område! Väldigt nöjd!

Mattias G, Bénodet
Katamaran heltid

Blåste för mycket första dagen, men sen var det fantastiskt bra väder. Trots Bretagnes regniga rykte hade vi strålande sol de övriga dagarna och lite lagom med vind. Det var till och med varmt i vattnet!

Hanna H, Bénodet
Kitesurf heltid, Frankrike

Roligt och häftigt och fyllt av aktiviteter. Tyvärr osedvanligt lite vind vilket gjorde att vi inte fick kitesurfa som var tanken, men vädrets makter är ju svårt att göra något åt.

Aktiviteter i Bénodet

Katamaran heltid
Här får du under ledning av våra duktiga instruktörer segla havets 'vinthundar' Katamaranerna accelererar snabbt och är lättare att bemästra än man tror. Vi lovar att det frestar på att hänga i trapets i 20 knop. ...
Läs mer →
Kitesurf heltid, Frankrike
Det är stora krafter du ska tämja som kitesurfare. Förutom den riktiga vinden skapar kiten sin ”egen vind” som gör att drag- och lyftkraften ökar. Därför är det extra viktigt med ett noggrant säkerhetstänkande. Det ägnas ...
Läs mer →
Surfsafari heltid
Den franska Atlantkusten är känd för sina milslånga sandstränder och häftiga vågor. Här finns de bästa förutsättningarna. Bénodet: kurs 4,5 heldagar, alla nivåer. Ni tar minibuss till de för dagen bästa vågorna vid olika surfspots kring ...
Läs mer →
Vindsurf heltid, Frankrike
Det är en nervkittlande känsla att vara i harmoni med naturens alla element. Vindsurfing kräver en viss mån av envishet hos utövaren, men när du väl lärt dig att balansera brädan och klarat den första kastbyn ...
Läs mer →
Endast boende/Séjour smart, Frankrike
Möjligen tycker du att det är lite för livat med aktiviteter men lockas av att hänga med dina vänner som skall delta i en sport? Inga problem, på vissa av våra center kan man boka endast ...
Läs mer →