UCPA Resor - Les Contamines - VINTER
  • Les Contamines
  • Les Contamines
  • Les Contamines
  • Les Contamines

Endast familjeveckor

Charmig by med historia
Strax söder om Chamonix är bergen lika enastående, som i Chamonix-dalen, landskapet lika varierat och Savoyens bergsbyar lika genuint charmiga. Les Contamines är en juvel i hjärtat av Mont Blanc massivet, norra alperna. När de restaurerade de gamla farmhusen gjorde man det med respekt för den lokala Savoy arkitekturen, vilket resulterarde i en mycket charmig by. Vårt komfortabla center ligger mitt i hjärtat av denna genuina alpby och ca 1 tim från Genève.

Les Contamines är välrenommerat för bra snöförhållanden under hela säsongen och besitter ett varierat skidområde med stora ytor. Här erbjuds en varierad åkning på alla nivåer, oavsett om man är skidåkare eller snowboardåkare. Skidområdet sträcker sig över båda sidor om bergspasset  Mont-Joly, som från Les Contamines nås via 2 kabinliftar. Systemet är sammanlänkat. Sol och en magnifik utsikten över Mt Blanc och Beaufort får man på köpet. Kringliggande områden är Mont-Blanc, l'Aiguille de Bionnassay och les Dômes de Miage.

Centret
Vårt komfortabla center ligger mitt i hjärtat av denna genuina alpby och ca 1 tim från Genève.

Receptionen
Har öppet enligt uppsatta tider, vanligtvis mellan kl 08.00-12.00 och 16.00-19:00. Här finns anslagstavlor med meddelanden och aktuell information om väder, program, skidåkning samt brevlådor, m.m.

Måltider
Samtliga måltider serveras på centret. Lunchpaket att ta med upp i backen kan bli aktuellt någon dag beroende på hur ni planerar åkningen. Glöm inte att ta med dig en liten ryggsäck! Preliminärt serveras frukost kl.07.00-09.00, lunch 11.30-13.00 och middag från kl.18.30-20.00. Avresedagen serveras lunch på centret. 

Lån av utrustning
Observera att man lånar och är personligt ansvarig för utrustningen gentemot UCPA.

Ankomst- och avresedag
Anländer du sent väntar ett kuvert med rumsinformation vid receptionen. Utrustning och liftkort delas då ut på söndag morgon. På avresedagen gäller liftkorten tom kl 12. Senast kl 13 ska liftkort och utrustning vara återlämnade samt rummen grovstädade. 

Övrigt
På centret finns relaxavdelning med bastu, hammam, jacuzzi mm. (kostnad c.a 8 €/ 45min , bokas på centret). Tag med badkläder. I övrigt finns bar, bordtennis, PlayStation 3, TV samt utrymmen med trådlöst internet. Gratisbussar till liftstationen som avgår flera gånger i timmen, c.a 5 min resväg.
I byn finns affärer och restauranger. I byn finns även möjlighet till skridskoåkning och kvällsskidåkning finns vissa perioder kl.20-22, tisdagar och torsdagar. Finns gratis parkering inte så lång från centret.

Kontaktuppgifter
UCPA 
74170 Les Contamines Montjoie 
Tel. +33 (0)4 50 47 01 60 
@: contamines@ucpa.asso.fr

Lars P, Les Contamines
Familjeveckor

'Så bra vi har det, pappa!'

Karl B, Les Contamines
Familjeveckor

Väldigt bra stämning på centret och ett fantastiskt bra band som spelade. Överraskande bra backar.

Kristina S B, Les Contamines
Familjeveckor

Roligt, levande, utvecklande, behagligt trött, storfamilj, god sömn och god mat!

Mia O, Les Contamines
Familjeveckor

Vi är mycket nöjda med att för andra året i rad åka med UCPA familjeresor till Franska alperna. Konceptet är klockrent, bra pris för familjer med barn att under en vecka få all inklusive i härliga alperna, fokus kan helt läggas på familjen och skidåkningen. Vi kommer absolut att åka igen med UCPA. Superb!

Priserna är inkl. buss från Helsingborg. Egen transport rabatt : 1200 kr / person
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vi har inga priser / datum för denna produkt än.

Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du ett mejl så fort vi uppdaterar denna sida.

Aktiviteter i Les Contamines

Familjeveckor
UCPA upprepar i vinter tidigare succéer med eftertraktade familjeveckor! Familjeveckorna är oerhört uppskattade. De blir därmed fullbokade snabbt så fundera inte för länge. Utöver fantastisk skidåkning för alla nivåer bjuder orterna på en ...
Läs mer →