UCPA Resor - Les Deux Alpes - VINTER

Endast familjeveckor

Glaciäråkning i de södra Alperna
Det är inte alla svenskar som har hört talas om Les Deux Alpes, men faktum är att denna ungdomliga skidort är omtalad världen över tack vare Europas största snowpark, en snösäker glaciär, mängder av internationella evenemang och riktigt röjigt nattliv. Orten består av de sammanbyggda byarna Venosc och Mont-de-Lans som ligger på en två kilometer lång platå på 1650 meters höjd, cirka en och en halv timme från Grenoble. Huvudgatan är fylld av barer, butiker, nattklubbar och restauranger och arkitekturen blandar traditionella alpstugor med moderna lägenhetskomplex.

Skidområdet sträcker sig hela vägen upp till glaciären på 3 600 meters höjd och ger enorm fallhöjd med nedfarter i alla svårighetsgrader. Största delen av skidåkningen sker ovanför trädgränsen och vid goda snöförhållanden finns det en mängd långa offpiståk att utforska. I byn finns även bowling, simhall, skridskobana och många andra aktiviteter.

Skidområdet
Les Deux Alpes liftsystem är uppbyggt på två sidor av centralplatån – i den mindre sektorn Vallée Blanche finns röda och blå pister i söderläge, medan de andra sektorerna ligger på rad upp mot glaciären. Ett antal olika sittliftar går från platån upp på berget och två moderna kabinbanor gör att du kan ta dig direkt upp på 3 600 meters höjd. Från glaciärens topp kan du njuta av riktigt långa åk!

Här finns inte många träd, vilket kan vara en utmaning vid snöfall och begränsad sikt, men det gör samtidigt att åkytan är stor och offpiståkningen lättillgänglig. Välpistade nedfarter finns i alla färger vilket ger en skidort där alla kan ha roligt oavsett åknivå.

UCPA i Les Deux Alpes
UCPA-centret ligger i bortre änden av platån, i Venosc, och är därmed perfekt placerat – lite trafik, 200 meter till närmsta lift och after-ski precis runt hörnet. Centret består av två fräscha och funktionella byggnader som tillsammans rymmer nära 240 gäster. Matsalens terrass har utsikt över den vackra alptoppen La Muzelle och för den som vill mjuka upp stela leder finns en liten bastu och bubbelpool.

Ett hundratal meter från centret passerar en gratis skidbuss för den som snabbt vill ta sig till eller från liftarna i andra änden av platån. I Les Deux Alpes blandas en traditionell alport med moderna livsstilssporter vilket ger en dynamisk och spännande atmosfär. Perfekt för dig som letar efter bra skidåkning – och bra nattliv!

Centret
UCPA-centrets har ett fint läge med nära till allt. I Les Deux Alpes sker mycket aktivitet ute på byn och stämningen på centret är därför ganska avslappnad – de som vill festa går ut och de som vill vara i form inför nästa skiddag kan sova i lugn och ro.

Här finns flerbäddsrum med 4–6 bäddar (varav hälften loftsängar) och ett litet antal dubbelrum som alla renoverades 2012. Dusch och handfat finns på varje rum och toalett ligger i korridoren. De gemensamma utrymmena på entréplan består av reception samt bar med loungefåtöljer och ett litet dansgolv. Matsalen på första våningen är ljus och välkomnande och bland UCPA:s franska personal är centret känt för sina goda efterrätter!

Receptionen
Har öppet enligt uppsatta tider, vanligtvis kl. 08:00 (09:00)-12:00 och 15:30-19:00 på vardagar. Här finns anslagstavlor med meddelanden och aktuell information om väder, program, skidåkning samt brevlådor, m.m. 

Måltider
Frukost serveras på centret c.a kl.07:00-09:00, lunch c.a 12:30-13:15 och middag från c.a kl.19:00-20:15. Avresedagen serveras lunch på centret.

Lån av utrustning
Observera att man lånar och är personligt ansvarig för utrustningen gentemot UCPA.

Förvaring av utrustning
Skidrummen är låsta med en portkod som gäller hela veckan. Observera att man lånar och är personligt ansvarig för utrustningen gentemot UCPA.

Ankomst- och avresedag
Utdelning av rum, liftkort och utrustning sker ankomstdagen från kl.17-18.00. Anländer du sent väntar ett kuvert på utsidan av centret, vid entrén, med rumsinformation. Utrustning och liftkort hämtas då ut söndag morgon.
På avresedagen gäller liftkorten t o m kl.12.00. Skidboden och receptionen är öppen kl.08.00-14.00. Senast kl.14.00 ska liftkort och utrustning vara återlämnade samt rummen grovstädade.

Övrigt
Bastu och jacuzzi på centret (10 €/h), öppet måndag-fredag. Terrass i söderläge.

Kontaktuppgifter
UCPA - 15, place de l'Alpe de Venosc
 38860 Les Deux Alpes
Tel : 04 76 80 52 83 - Fax : 04 76 79 00 74
@ : 2alpes-venosc@ucpa.asso.fr

Priserna är inkl. buss från Helsingborg. Egen transport rabatt : 1400 kr / person
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
8
16/02
9
23/02
16
13/04
Flygtillägg Stockholm Arlanda (inkl. transfer)
X
Ski off pist toute neige halvtid familj från 18 år
Skidor halvtid familj från 7 år

Aktiviteter i Les Deux Alpes

Familjeveckor
UCPA's Familjekoncept! Utöver fantastisk skidåkning för alla nivåer bjuder orterna på en storslagen alpmiljö, rik atmosfär och bra aktivitetsmöjligheter. Man bor och äter tillsammans, men vuxna och barn skiljs åt under skidskoletiden. Då delas man in ...
Läs mer →