UCPA Resor - Flaine - VINTER

Le Gand Massif!
Flaine är en för svenskar ganska okänd skidort, endast en dryg timme från Genève, och utgör en av byarna i ett av norra Alpernas största liftsystem – Le Grand Massif. Den bilfria orten byggdes som ett arkitekturellt konstprojekt på 60-talet vilket gör att den knappast är charmig, men mycket funktionell! Flaine, på 1 600 meters höjd, är inte känd som något vilt partyställe men det finns ett antal trevliga barer utspridda på ortens tre nivåer som alla förbinds med promenadstråk och hissar.

Liftsystemet strålar ut från byn och sträcker sig över hela den cirkel av berg som omger orten, samtidigt som det förbinder Flaine med de mer genuina skidorterna Les Carroz, Samoëns, Sixt och Morillon. Det ger varierad åkning både på hög höjd och nedanför trädgränsen – och Flaine är dessutom känt som en mycket snösäker ort!

Skidområdet
Le Grand Massif, där Flaine utgör den högst belägna orten, bjuder på totalt 265 kilometer pist och är till stor del vänt mot nordväst vilket gör att snön håller länge och är av god kvalitet. Om det skulle behövas finns här även 218 snökanoner. Åkningen sker på mellan 1 200 och 2 500 meters höjd och det finns terräng och nedfarter för alla åknivåer. Liftarna är en blandning av moderna kabinbanor och lite äldre stolsliftar.

Låt dig inte skrämmas av den betongdominerade bebyggelsen! Från toppstationerna har du magisk utsikt mot Mont Blanc, Europas högsta berg, och de spetsiga alptopparna runt omkring. I Flaine kan du förvänta dig en veckas fantastisk skidåkning på en skidort som är unik i sitt slag.

UCPA i Flaine
UCPA-centret ”Les Lindars” i Flaine ligger i ett före detta hotell och har därmed bekväma rum och riktigt hög standard. Centret har ett perfekt läge mitt i byn med barer, restauranger och butiker precis utanför dörren. Ett hundratal meter bort finns närmsta lift – och hem från åkningen kan du glida nästan hela vägen till dörren.

Centrets gemensamma ytor är rymliga och generösa och från terrassen har du en fantastisk utsikt över den snötäckta kammen på andra sidan dalen. Efter en lång dag på berget är det dessutom extra skönt att sjunka ned i fåtöljerna framför den centralt placerade eldstaden!

Centret
Centret har plats för 370 gäster i rymliga 4-bäddsrum med egen dusch och toalett. Det är också det enda UCPA-centret i Frankrike där de många dubbelrummen är utrustade med badkar! Byggnaden är ett stort komplex där UCPA utnyttjar en del. Här finns reception på entrévåningen medan matsal, bar, sällskapslounge och solterrass ligger en våning upp. Skidutlämning och skidrum ligger i en angränsande byggnad 50 meter bort.

Centrets stora fördel är den fina standarden och framför allt läget precis i anslutning till pisten. Här kommer du att hinna med mycket åkning och dessutom bo riktigt bekvämt.

Receptionen
Har öppet enligt uppsatta tider, vanligtvis cirka kl.08.00-12.00 och 16.00-20.00 på vardagar. Här finns anslagstavlor med meddelanden och aktuell information om väder, program, skidåkning samt brevlådor, m.m. 

Måltider
Samtliga måltider serveras på centret. Lunchpaket att ta med upp i backen kan bli aktuellt någon dag beroende på hur ni planerar åkningen. Glöm inte att ta med dig en liten ryggsäck! Preliminärt serveras frukost kl.07.00-09.00, lunch 11.30-13.00 och middag från kl.19.00-20.30.

Lån av utrustning
Utlåning sker från skidboden på lördag kväll, innan middag. Observera att man lånar och är personligt ansvarig för utrustningen gentemot UCPA.

Förvaring av utrustning
Skidrummen är låsta med en portkod som gäller hela veckan. På natten är rummen låsta med nyckel. Skidrummet har pjäxtork.

Ankomst- och avresedag
Rumsnycklar, liftkort och skidutrustning delas ut från kl.17.00 på lördagen. Infomöte hålls ca kl.18.30. Anländer du sent väntar ett kuvert med rumsinformation vid receptionen. Utrustning och liftkort delas då ut söndag morgon. På avresedagen gäller liftkorten t o m kl.12.00. Senast kl.13.00 ska liftkort och utrustning vara återlämnade samt rummen grovstädade.

Depositionsavgift/garantiavgift 100 €*
Vid ev. skada på utrustning eller annat på centret så kan man få betala en depositionsavgift à 100 €. Kostnaden debiteras i sådant fall ditt bankkort (alternativt kan man betala kontant). Vid ankomst blockeras 100 € på ditt bankkort. Blockeringen hävs avresedagen, såvida ingen skada inträffat.
*Gäller ej familjeveckor.

Övrigt
Långtidsparkering finns nära centret. 

Kontaktuppgifter
Centre UCPA Flaine les Lindars
74300 FlaineTel. +33 450476575
@: flaine-lindars@ucpa.asso.fr

Ulf W, Flaine
Ski toute neige flaine

Suveränt när man inte har kompisar som kan/vill/orkar åka. De finns nya på UCPA. Och det är väldigt prisvärt.

Gabriella V K, Flaine
Happy Ski student

Det var en fantastiskt rolig och trevlig vecka! Allt var så välordnat och bra organiserat, maten i Flaine var toppen och all personal var trevlig. Det var ett härligt gäng och trots olika åldrar var det väldigt trevlig gemenskap. Det var också kul att lära känna personer från de andra länderna. Vår reseledare Robban gjorde ett riktigt bra arbete och höll ihop gruppen på ett fantastiskt bra sätt med sin positiva och glada energi.

Johan C, Flaine
Ski toute neige flaine

Trevligt bemötande och klanderfri organisation. Trevligt gäng med mycket bra off-pist guide.

Johannes W, Flaine
Ski heltid

WiFi var inte så bra.

Maria R N, Flaine
Ski heltid

Fantastiskt koncept!!! Det känns som man får 'både äta kakan och ha den kvar':-)

Priserna är inkl. buss från Helsingborg. Egen transport rabatt : 1400 kr / person
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
14
30/03
Flygtillägg Oslo Gardermoen (inkl. transfer)
X
Flygtillägg Stockholm Arlanda (inkl. transfer)
2280
Ski Coaching, Maistrise & Confirmé 18-55 år
Ski Coaching, nivå perfectionnement, heltid 18-55 år
Ski nybörjare, heltid 18-45 år
Ski off pist nybörjare, heltid 18-55 år
Ski toute neige 18-55 år
Ski Autonome

Aktiviteter i Flaine

Ski Coaching
Ski Coaching - för dig som är lite mer motiverad och vill utvecklas lite extra under veckan. Extra mycket focus läggs på att utveckla teknik och bli en bättre åkare. Bland annat består gruppen av ...
Läs mer →
Ski nybörjare
UCPA är perfekt för dig som aldrig stått på ett par skidor tidigare, men vill lära dig. Därmed inga problem att följa med till alperna, även om dina vänner är duktiga åkare! Ni åker i olika ...
Läs mer →
Ski off pist nybörjare
Nybörjarkurs i off pist skidåkning. Detta är aktiviteten för dig som är en duktig piståkare, men som vill börja utforska snön och det som erbjuds utanför pisterna på ett säkert sätt tillsammans med en moniteur/instruktör. Aktiviteten ...
Läs mer →
Ski off pist toute neige heltid
En aktivitet där redan duktiga skidåkare, som känner sig säkra i pisten men vill utveckla sin off pist-teknik bland de vackra alptopparna. Perfekt för dig som har en begränsad erfarenhet i off pisten. Aktiviteten erbjuder ett ...
Läs mer →
Ski eller snowboard Autonome
Ski eller snowboard autonome passar dig med tidigare skidvana som vill åka till Alperna med UCPA, men som inte vill åka i grupp/ med moniteur. Du åker i egen regi och ska inte vara nybörjare. ...
Läs mer →