UCPA Resor - Serre Chevalier - VINTER
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier
  • Serre Chevalier

Med solsken i blick...
Serre Chevalier är en riktig pärla! Här byggdes den första kabinbanan 1941 och orten, som ligger mellan italienska gränsen och nationalparken Ecrins i södra Alperna, är med 250 kilometer pist i dag ett av Frankrikes största och solsäkraste skidområden.

Serre Chevalier är namnet på den 25 kilometer långa dal som via tiotalet medeltida byar sträcker sig över de fyra kommuner som i dag utgör liftsystemets dalstationer: UNESCO-världsarvet Briançon, välskötta Chantemerle, centralt placerade Villeneuve och genuina Monêtier-les-Bains. Skidområdet vetter mestadels mot norr vilket gör att snön håller bra och i början av säsongen grundas de största pisterna med hjälp av snökanoner som täcker en tredjedel av systemet. För närvarande genomförs också stora investeringar för att modernisera liftarna.

Skidområdet
Serre Chevalier är inte känt som ett vilt partyställe – hit åker du för att uppleva världsberömd skidåkning och fransk miljö snarare än baksmälla – men det finns ett antal trevliga barer med vänlig stämning, god öl och enklare after-ski. Eftersom området är uppbyggt kring befintliga byar finns det mycket att uppleva även utöver skidåkningen.

Pisterna i Serre Chevalier ligger på norra sidan av den kam som sträcker sig från Briançon i sydöst till Monêtier i nordväst och systemets olika delar bjuder på distinkt olika atmosfärer: I Briançon ligger solen på tidigt och pisterna vindlar sig hela vägen ned till kabinbanan i den lilla stadens centrala delar, i Chantemerle och Villeneuve blandas välpreparerade nybörjarområden med varierande offpist och fantastisk skogsåkning, medan Monêtier bjuder på ett kallare klimat, högalpin terräng och längre offpiståk som tar dig långt bort från liftar och turister.

Åkningen sker på mellan 1 200 och 2 800 meters höjd. Till skillnad från svenska fjällen, där många nedfarter ligger som på rad, är pisterna här mer varierande och bjuder framför allt på större fallhöjd – som skidåkare rör du dig över ett stort område med ständigt nya vyer!

UCPA "Le Grand Serre Che"
UCPA:s center i Serre Chevalier är beläget femtio meter från liftarna i byn Villeneuve, i mitten av skidområdet. Det är ett stort och bekvämt center med uppvärmd utomhuspool, stort soldäck och nära till allt – butiker, service och skidbuss till de andra dalbyarna finns inom trehundra meter. Nästan alla flerbäddsrum har balkong och egen dusch. Centret har en stor och ljus matsal, en välförsedd bar och en nattklubb där glada gäster (och moniteurer) kan dansa sig trötta efter en dag på berget.

Dessutom kan du glida hela vägen till dörren efter dagens sista åk – om du inte tar liften direkt ned från något av nybörjarområdena såklart. Om du vill promenera, springa eller åka längdskidor (utrustning går att hyra) finns det utmärkta spår som startar tio minuters gångväg från UCPA-centret och de medeltida bykärnorna i närheten av centret är väl värda ett besök.

Buss säsong 2018/2019:
OBS! Vi har buss till Serre Chevalier endast vecka 1 samt 6 till 11 
Andra veckor bokar man flyg eller egen transport.
Buss transport ingår inte v7 och v9 (familjeveckor) utan läggs till separat

Glöm inte badbyxorna för att avsluta skiddagen med ett dopp i centrets uppvärmda utomhuspool!

Centret 
UCPA-centret är en fristående byggnad i vinkel runt det privata soldäcket och utomhuspoolen. Det finns stora gemensamma ytor och boende, matsal, bar, skidutlämning och skidrum är allt i samma hus. Den stora nattklubben används ofta till stretching och är öppen på förfrågan även för den som vill göra ett yogapass på egen hand.

Förutom tiotalet dubbelrum har rummen 4–6 bäddar (varav hälften är loftsängar) med handfat och egen dusch, medan toaletten oftast delas med rummet bredvid. Nästan alla flerbäddsrum har balkonger. En rejäl uppfräschning av rummen gjordes dessutom 2017 där sängar, inredning och antalet eluttag moderniserades efter vad dagens skidåkare kräver.

Receptionen
Har öppet enligt uppsatta tider, preliminärt kl.08.00-12.00 och 16.00-19.30 på vardagar. Här finns anslagstavlor med meddelanden och aktuell information om väder, program, skidåkning, samt spel att låna, m.m. 

Måltider
Samtliga måltider serveras på centret, varav många luncher avnjuts på uteterrassen. Lunchpaket att ta med upp i backen kan bli aktuellt beroende på hur åkningen planeras. Glöm inte att ta med dig en liten ryggsäck! Preliminärt serveras frukost kl. 07.30-09.00, lunch kl. 12.00-13.30 och middag från kl. 19.00-20.30. Avresedagen serveras lunch på centret.

Mat på centret & matintolerans
För dig som är intolerant mot något kan det vara bra att veta att man på centret i Serre Chevalier har en något större medvetenhet kring detta än övriga center.  Vid frukost erbjuds glutenfritt bröd samt sojamjölk och havregrynsgröt samt att man alltid erbjuder ett alternativ till kött vid måltiderna och en liten vegetarisk buffé.

Lån av utrustning
Utlåning sker från skidboden på lördag kväll innan middag. Observera att man lånar och är personligt ansvarig för utrustningen gentemot UCPA.

Förvaring av utrustning
Skidrummen är låsta med en portkod som gäller hela veckan. På natten är rummen låsta med nyckel. Skidrummet har pjäxtork.

Liftkort
I liftkortet ingår hela systemet, det vill säga Briançon, Chantemerle, Villeneuve och Monetier.

Gruppåkning, dagar
Måndag - Fredag.

Ankomst- och avresedag
Utdelning av rum, liftkort och utrustning sker från kl.17.00 ankomstdagen.  Anländer du efter kl. 21.00 väntar ett kuvert med rumsinformation vid receptionen. Utrustning och liftkort delas då ut söndag morgon. Välkomstmöte på söndagen vid kl. 17:30. På avresedagen gäller liftkorten t o m kl. 12:00. Senast ca kl. 13:00 ska liftkort och utrustning vara återlämnade samt rummen grovstädade.

Depositionsavgift 100 €
En depositionsavgift à 100 € erläggs vid ankomst. Kostnaden debiteras ditt bankkort (alternativt kan man betala kontant). Blockeringen hävs avresedagen, såvida ingen skada inträffat.

Övrigt
Gratisparkering finns vid centret (kod erhålles vid ankomst). (Om ni bokat dubbelrum: dubbelrummen på centret har sängar som man kan dra isär). Glöm inte badkläderna om du vill njuta av poolen på centret! I byn finns mycket att göra; klättermur, simbassäng, isracing, ridning, flera barer, små mysiga restauranger och diskotek. 

Kontaktuppgifter
UCPA Grand Serre Che
2 route du Bez
05240 La Salle les Alpes
Tel. +33 492247477
@: serreche.grand@ucpa.asso.fr

Emelie D G, Serre Chevalier
Ski toute neige

Helt fantastiskt resa med mycket skidåkning, sol, underbar mat och nya vänner!

Anna H, Serre Chevalier
Ski halvtid

Otroligt härlig gemenskap, det känns lätt att få kontakt med andra åkare dels genom skidgrupperna men även den allmänt gemytliga stämningen :)

Alexander F, Serre Chevalier
Happy Ski student

Bra koncept! Hade aldrig valt skidskola om det inte ingått i ett paketpris men kommer i fortsättningen prioritera skidsemestrar med skidskola efter upplevelsen i Serre.

Daniel O, Serre Chevalier
Grande Traces skidor

Imponerad av UCPA-känslan och allas öppna sinne. Mycket hög kvalité på guiderna. Kul :)

Robert L, Serre Chevalier
Grande Traces skidor

Jag är mer än nöjd med min vistelse på UCPA centret i Serre Chevalier. Fräscha rum (nyrenoverade) och trevlig, proffesionell personal. Bra, variationsrik mat. Skidläraren för vår Grandes Traces grupp var mycket professionell och gav många bra instruktioner och tips. Överlag överträffades mina förväntningar :-). TACK, för en underbar vecka!

Priserna är inkl. buss från Helsingborg. Egen transport rabatt : 1400 kr / person
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
Flygtillägg Stockholm Arlanda (inkl. transfer)
3790
1750
1870
2060
2110
2410
3080
X
2420
2000
2340
2600
Grande Traces skidor, expert, heltid 18-55 år
Grandes Traces snowboard, expert, heltid 18-55 år
Happy Snowboard student, halvtid 18-30 år
Happy ski student, alla nivåer, halvtid 18-30 år
Haute Route Clarée - Thabor 18-45 år
Ski off pist toute neige halvtid 18-45 år
Ski off pist toute neige halvtid familj från 18 år
Ski off pist toute neige, Confirmé & Expert, heltid 18-55 år
Ski, alla nivåer, halvtid 18-45 år
Ski, alla nivåer, heltid 18-45 år
Ski eller Snowboard Autonome, ej nybörjare 18-45 år
Ski pistsafari, från maitrise, heltid 18-55 år
Ski randonnée nybörjare Grand Sud, Confirmé, heltid 18-45 år
Ski, ej nybörjare, halvtid - SISTA MINUTEN 18-45 år
Skidor halvtid familj från 7 år
Snowboard ej nybörjare, halvtid - SISTA MINUTEN 18-45 år
Snowboard ej nybörjare, heltid 18-45 år
Snowboard nybörjare, heltid 18-45 år
Snowboard off pist nybörjare, halvtid 18-45 år
Snowboard, alla nivåer, halvtid 18-45 år

Aktiviteter i Serre Chevalier

Familjeveckor
UCPA's Familjekoncept! Utöver fantastisk skidåkning för alla nivåer bjuder orterna på en storslagen alpmiljö, rik atmosfär och bra aktivitetsmöjligheter. Man bor och äter tillsammans, men vuxna och barn skiljs åt under skidskoletiden. Då delas man in ...
Läs mer →
Grande Traces skidor
För de riktigt tuffa skidåkarna finns det mycket att ta av runtomkring Serre Chevalier. Här blandas off-piståkning i Serre Chevalier med två dagars minibussutflykter där ni utforskar orörda bergssidor för att dagligen få en dos av ...
Läs mer →
Grandes Traces Snowboard
För de riktigt tuffa snowboardåkarna finns det mycket att ta av runtomkring Serre Chevalier. Här blandas off-piståkning i Serre Chevalier med två dagars minibussutflykter där ni utforskar orörda bergssidor för att dagligen få en dos av ...
Läs mer →
Happy ski student
Happy ski Paketresa med buss som riktar sig till studenter 18-30 år, som vill åka skidor eller snowboard i Alperna för ett mycket bra pris. Ni kan välja skidåkning eller snowboardåkning på flertalet orter. Happy ...
Läs mer →
Haute Route Clarée - Thabor
Välkommen till ett idealiskt bergsmassiv för att gå på tur med höjdpunkten Mont Thabor på 3178 meters höjd. Med valmöjlighet på flera olika rutter kan man alltid anpassa och hitta den bästa turen för dagen. Liten ...
Läs mer →
SISTA MINUTEN
Aldrig åkt med oss eller inte hunnit planera vinterns resa än? Då ska du passa på och boka Ski heltid eller Ski halvtid till oslagbara priser! OBS dessa platser brukar vi släppa 1-4 veckor innan ...
Läs mer →
Ski halvtid
Skidskola på halvtid för dig som vill ha mer tid på egen hand, men samtidigt inte vill gå miste om den fantastiska moniteuren. Man åker cirka 12 h med moniteur, framförallt i pistade områden, under veckan ...
Läs mer →
Ski heltid
UCPA:s största skidprogram som finns på alla våra center. Vi åker i välpreparerade pister för allas tycken och smak. Vi åker framför allt i pistade områden av olika svårighetsgrad. Beroende på gruppens skicklighet, väder och ...
Läs mer →
Ski off pist toute neige halvtid
En halvtidsaktivitet (ca 12 timmar under veckan) där redan duktiga skidåkare, som känner sig säkra i pisten men vill utveckla sin off pist-teknik bland de vackra alptopparna. Perfekt för dig som har en begränsad erfarenhet ...
Läs mer →
Ski off pist toute neige heltid
En aktivitet där redan duktiga skidåkare, som känner sig säkra i pisten men vill utveckla sin off pist-teknik bland de vackra alptopparna. Perfekt för dig som har en begränsad erfarenhet i off pisten. Aktiviteten erbjuder ett ...
Läs mer →
Ski pistsafari
Vill du kunna åka i fler skidområden än bara på skidorten, välj då skidsafari - i pisten, för skidåkare. Vi åker framför allt i pistade områden av olika svårighetsgrad. Man har tillgång till moniteur (skidlärare) c.a ...
Läs mer →
Ski randonnée nybörjare, Grand Sud
NYHET! I vinter kan vi erbjuda ett randonnéprogram för nybörjare här i le Grand Sud Något för den duktige piståkaren på nivå confirmé, som provat på lite off pist förut men som är nybörjare på det ...
Läs mer →
Snowboard halvtid
Snowboardskola på halvtid för dig som vill ha mer tid på egen hand, men samtidigt inte vill gå miste om den fantastiska moniteuren. Man åker cirka 12 h med moniteur, framförallt i pistade områden, under veckan ...
Läs mer →
Snowboard heltid
Vi åker framför allt i pistade områden av olika svårighetsgrad. Beroende på gruppens skicklighet, väder och terrängförhållanden finns som regel möjlighet till någon dags off pist-åkning. Man har tillgång till moniteur (snowboardlärare) ca 23 h under ...
Läs mer →
Snowboard nybörjare
Passar utmärkt för dig som aldrig har åkt skidor eller snowboard tidigare. Snorboardskolan börjar redan söndag eftermiddag. Vi åker framförallt i välpistade backar anpassade till nybörjare med målsättning att prova på svårare pister senare under veckan. ...
Läs mer →
Snowboard off pist nybörjare
En glad nyhet för den duktige brädåkaren som vill gå en nybörjarkurs i snowboard offpist! Passar den i pisten duktige snowboardåkare som vill börja utforska snön och det som erbjuds utanför pisterna på ett säkert ...
Läs mer →
Ski eller snowboard Autonome
Ski eller snowboard autonome passar dig med tidigare skidvana som vill åka till Alperna med UCPA, men som inte vill åka i grupp/ med moniteur. Du åker i egen regi och ska inte vara nybörjare. ...
Läs mer →