UCPA Resor - Vad är UCPA - SOMMAR

UCPA - ett coolt universitet i Kalifornien?

UCPA låter kanske som ett coolt universitet i Kalifornien, men det är det inte. Fast det finns ändå vissa likheter – närmare bestämt människor som sportar, har kul ihop och lär för livet.


Union nationale des Centres sportifs de Plein Air

Fritt på svenska "Riksförbundet för sport- och friluftscentra" – har en drygt 50-årig historia. Det är i korthet en ideell helfransk organisation som understöds av bland annat franska staten. Syftet är att ge vanligt folk möjlighet att tillsammans, under trevliga och opretentiösa former, lära sig och utvecklas i en eller flera sportgrenar. Organisationen har ett 80-tal centra i Frankrike och Västindien, 28 av dem finns på kända vintersportorter i de franska Alperna.


"Tout compris" allt ingår!

Det här är ingen vanlig resa. Allt ingår, "Tout compris". Så är det alltid när du reser med UCPA. Mycket intressant för dig som upptäckt att du hos andra brukar få plussa på mycket mer än vad annonsen lockade med.


Bekvämt boende - men inga hotell

Våra centra varken är, fungerar eller ser ut som vanliga hotell. Rumsservice, sängbäddning och städning får du stå för själv. I restaurangen hjälps man åt med att duka och hämtar maten själv. Inte jobbigt, inget konstigt och det stärker gemenskapen. Att det saknas bastu och massage på centret får vi leva med. Desto mer fransk kultur bjuds du på.


Alla måltider ingår - och alla älskar det.

Både för att det är gott, sunt och rikligt tilltaget. Men också för att det är en härlig stämning och lust kring varje måltid. Förstärkt kontinental frukost, rejäla luncher och middagar där fräsch sallad, frukt och ost ingår. Avslutas ofta med glassbuffé och desserter i mängd.


Liftkort - ger dig 6,5 skiddagar

På alla vinterresmål till alperna ingår liftkort 6,5 dagar i priset. Kortet får du på centret och slipper köa i liftkortskassan. Liftkortet är värt en hel del som du vet, närmare bestämt runt 2.000 SEK.


"Ecole de Glisse" - UCPA Skidskola

Ingår i resans pris på alla vinterresmål till alperna och är en viktig del av upplevelsen. I det unika konceptet blandas positiv attityd och åkglädje med tekniktips. Våra franska skidlärare är välutbildade och har som mål att göra varje dag till en upplevelse, oavsett om du är nybörjare eller en inbiten aktiv utövare av aktiviteten. Din moniteur ser till att du får ut max, på gränsen till vad du annars klarar av. Redan duktiga får hjälp att finslipa tekniken och hitta bästa skidåkningen, i pist och off pist.


Utrustning av god kvalitet

Du får låna bra utrustning och man behöver inte boka i förväg. Skidutvecklingen går fort och UCPA, som är en stor skidtestare, ligger ofta i fronten. Självklart får du också låna pjäxor och stavar. Har du höga krav och har egna grejor så tag med dem, du får låna utrustning ändå om du vill. För de olika off pist-aktiviteterna erbjuds i regel all mountain-skidor, inte rena off pist-skidor.


Nya vänner för livet

Kanske reser du ensam eller med kompisar. Oavsett hur så träffar du även fransmän, fransyskor och människor från andra länder som reser med UCPA. Det är lätt att få nya vänner när man umgås under aktiviteten, vid matbordet och på kvällarna. Reser du ensam ska du veta att på vårt vuxenkollo hittar du kompisar direkt.