Att resa med UCPA liknar inget annat,

det finns nämligen inte!UCPA ??

 • Coolt universitet i Kalifornien?


  Nej, Fast det finns ändå vissa likheter;

  – närmare bestämt människor som sportar, har kul ihop och lär för livet.

  Tänk dig Friskis & Svettis, Friluftsfrämjandet, en välmeriterad sportskola med diplomerat helproffsiga lärare, mycket gott humör och noll statustänkande. Bunta ihop rubbet och sprid ut det på ett stort antal välkända sportorter runtom i Frankrike. Voilà – där har du UCPA

  Kanske reser du ensam eller med kompisar. Oavsett hur så träffar du även fransmän, fransyskor och människor från andra länder som reser med UCPA. Det är lätt att få nya vänner när man umgås under aktiviteten, vid matbordet och på kvällarna. Reser du ensam ska du veta att på vårt vuxenkollo hittar du kompisar direkt.Background Image

De pratar / bloggar om oss:

client
client
client
client
client
client
client
client
client
client
client
client

Tout compris – allt ingår!

Det här är ingen vanlig resa. Allt ingår, "Tout compris". Så är det alltid när du reser med UCPA. Mycket intressant för dig som upptäckt att du hos andra brukar få plussa på mycket mer än vad annonsen lockade med.

GOD FRANSK MAT

Alla måltider ingår. Och alla älskar det. Både för att det är gott, sunt och rikligt tilltaget. Men också för att det är en härlig stämning och lust kring varje måltid!

AKTIVITETER

Kombinera en skön semester med spännande aktiviteter! Alla kan vara med! Vare sig du är nybörjare eller erfaren sportare kan du räkna med en oförglömlig upplevelse

NYA KOMPISAR

Centren har program med olika «happenings», disko, filmer, föredrag, matfester, musik, överraskningar. Allt för att ha kul ihop även på kvällarna.

ALLT ANNAT

Boende, gemenskap, instruktörer och all tänkbar utrustning finns på plats & ingår. Det är priset på hemsidan som gäller, inget annat.

Att åka skidor med UCPA

Har du inte åkt med oss tidigare väntar en upplevelse utöver det vanliga. En vecka med högklassig skidåkning, god mat och kul umgänge. Ett äventyr många återupplever år efter år - de bara byter skidort och center.

Skidskolan ingår

Ecole de Ski UCPA ingår i resans pris och är en viktig del av upplevelsen. Men den är inte obligatorisk, och är du inte intresserad av detta är du givetvis välkommen att resa med oss ändå. Men fundera gärna en extra gång på att ge skolan en chans.

Skidgrupper som passar dig

Om vi ska ha kul tillsammans och utveckla vår skidåkning, vilket är syftet med UCPAs verksamhet, bör gruppen bestå av ungefär lika duktiga skidåkare, oavsett vilken nivå det handlar om. Därför åker vi i skidgrupper indelade efter åkförmåga.

Proffs på dåligt väder

Det sägs att Alperna skapades för att åka skidor i. Men solen skiner som bekant inte på kommando. Dagar med dåligt väder är moniteurerna ovärderliga. Är bara liftarna öppna så åker man. Garanterat! Deras inställning har räddat mången skiddag för våra gäster.

Moniteur eller bergsguide?

UCPAs skidlärare (vi kallar dom moniteurer) och bergsguider har flerårig, meriterande utbildning i skidåkning och bergskunskap. Skillnaden mellan diplomerad moniteur och bergsguide är att båda får åka off pist, men bara bergsguiden får åka off pist på glaciär.

Ingår alltid i priset

Resan dit & hem
Läs mer
Boende
Läs mer
All mat
Läs mer
Liftkort
Läs mer
Utrustning
Läs mer
Skidskolan / guidning
Läs mer

Vinterkollo för vuxna!

Frågor?

 • Ingår verkligen resan i priset?!

  Ja, buss t/r från Helsingborg ingår. Givetvis har vi anslutningar från andra orter i Sverige. Se här för mer info och priser:

  Vill du flyga så erbjuder vi flyg från vissa orter till vissa destinationer mot ett tillägg. För att se olika flygalternativ går du in på resmål och sedan priser och datum. Här hittar du ytterligare flyginfo: läs mer här

  Vill du ordna dit- och hemresan på egen hand går det givetvis också bra, då väljer du ”egen transport” när du gör din bokning och på så sätt får du 600 kronor i rabatt per resväg. Oftast kan du boka transfer från flygplatsen till centret med oss. Transferinfo: läs mer här

 • Finns det WiFi på bussen?

  Ja, i Sverige och Danmark fungerar vårt WiFi ombord på bussarna.

 • Ingår transfer mellan flygplatsen och centret/boendet?

  Har du bokat flyg via oss ingår transfern från flygplatsen till centret. Om du har bokat flyg på egen hand kan du oftast boka transfer med oss. Transferinfo: läs mer här

 • Om jag bokar eget flyg, kan ni hjälpa med transfer?

  Om du har bokat flyg på egen hand kan du oftast boka transfer med oss. Läs mer här

 • Kan jag boka dubbelrum?

  Ja, på de flesta center finns det möjlighet att boka dubbelrum. Kontakta oss för mer info.

 • Vad är medelåldern på era resor?

  Medelåldern på de flesta av våra resor är 25-35 år. Då franska UCPA är en stiftelse som först och främst vänder sig till ungdomar för att främja utomhusaktiviteter finns det åldersgräns på alla resor. Många utav resorna har åldersgränsen 18-45 år men de flesta off pist aktiviteter har åldersgränsen 18-55 år. Åldersgränsen för en viss aktivitet kan du se på ucpa.se under aktiviteter, priser och datum.

 • Kan jag få vegetarisk kost?

  I regel görs ingen specialkost på centerna, dock serveras maten i bufféform så man kan plocka det man önskar. Prata med kökspersonalen på plats och se hur de kan de hjälpa er. Serre Chevalier är det centret som kommit längst då det gäller specialkost, exempelvis finns sojamjölk till frukost, glutenfritt bröd och vegetarisk avdelning.

 • Hur hanterar ni glutenintolerans / allergier?

  I regel görs ingen specialkost på centerna, dock serveras maten i bufféform så man kan plocka det man önskar. Prata med kökspersonalen på plats och se hur de kan de hjälpa er. Serre Chevalier är det centret som kommit längst då det gäller specialkost, exempelvis finns sojamjölk till frukost, glutenfritt bröd och vegetarisk avdelning.

 • Hur är det med språket?

  De flesta instruktörer (fransmän) talar engelska. Vi kan dock inte lämna garanti för att all personal talar engelska.

Background Image

Kontakta oss

Dela den här sidan!