Fakta sommarresor

Fakta sommarresor

Fakta Sommarresor

OBS. Se även detaljerad information inför resan! (sök:  'aktivitet' och 'resmål' på hemsidan).

Resevillkor
 

Ny resenär? Läs här!

Våra sommaresor har samma upplägg som våra vinterresor, med följande undantag:
1/ Det finns ingen svensk personal på plats. All personal inklusive instruktörer är fransmän.
2/ Transport dit/hem ingår normalt ej, man ordnar själv transporten till och från resmålet*
3/ Det är i huvudsak fransmän på centren, antal svenska deltagare varierar beroende på vecka & resmål. De flesta svenska gäster reser kring v.28-v.32. Det är normalt färre svenskar tidiga och senare veckor,  men antal kan alltjämt variera något mellan resmål, olika veckor.
4/ Engelskakunskaper instruktörer emellan varierar. Vi kan inte garantera att alla instruktörer talar engelska, men de allra flesta talar ok engelska.

När du väl är på plats gäller som vanligt 'tout compris' dvs. allt ingår, såvida inget annat anges i programbeskrivningen. 
*ev.undantag framgår av hemsidan. 

Åldersgränser

Generell åldersgräns är 18-45 år, men vissa paket har dispens upp till 55 år, läs mer här. UCPA kan på ordinarie program inte ta emot gäster som är under 18 år, vilket beror på ansvarsfrågor och fransk lagstiftning. På våra familjeresor finns ingen övre åldersgräns, men man ska vara fyllda 8 år vid avresa.

Hur är det med engelskan på centren?

Det är fransk personal på centren. Vi kan inte garantera att all personal talar engelska, men majoriteten talar ok engelska.

Reslängd, incheckning & utcheckning

De flesta paket är 7 dagar. Om 5 dagars-paket gäller så framgår detta i prislistan. Normal incheckning är söndag, utcheckning lördag. Undantag: Korsika söndag-söndag, Kreta: måndag-måndag,  Familjevecka 2016:  lördag-lördag.

I våra priser ingår:

Helpension (ej måltidsdryck), utrustning för den aktivitet du är anmäld till, instruktör, aktivitet heldagar eller halvdagar, kvällsarrangemang. Lakan ingår på centret.

I våra priser ingår ej:

Resan dit & hem samt transfer ingår ej (eventuella undantag framgår i resmålsinfo). Handdukar & badlakan ingår ej.

Resan dit & hem

Transporten dit och hem ordnar du själv (ev. undantag framgår i resmålsinfo).  Med lite kreativitet och en internet-uppkoppling är det oftast inga problem att förverkliga resan. När du ordnar resan själv binder du dig inte till fasta avgångstider och därför kan du passa på att se lite mer av Frankrike medan du ändå är där. Något som rimmar bra med hur vi tycker att din resa ska vara – fylld av frihet att göra det du själv känner för. 

Logi

Man bor i flerbäddsrum om c.a 3-6 bäddar i varje. I Sormiou och Verdon bor man i sovsal (4-12 bäddar, beroende på center). Dubbelrum/2-bäddsrum kan i mån av plats bokas mot tillägg på de flesta center.

Vem delar man rum med?

På våra center finns inga regler för detta. Killar och tjejer får givetvis bo tillsammans om man vill och önskar man bo med samma kön så respekteras detta. Och självklart får man bo ihop med sina kompisar: När man bokar sin resa hos oss kan man mejla oss och ange ev. medresenärers bokningsnummer, eller så anges det vid nybokning om kompisen redan bokat och man har dennes bokningsnummer. Vi noterar då detta så att det framgår att ni reser i sällskap och vill bo ihop. Har man bokat gemensamt under samma bokningsnummer så bor man per automatik ihop.

Maten

Helpension ingår (ev. halvpension anges i specifik resmålsinfo el.aktivitetisinfo). Du får middag ankomstkvällen och lunch avresedagen. Maten är typisk fransk. Förstärkt kontinental frukost, flerrätters lunch och middag. 

Ingen specialkost

Vi har dessvärre ingen möjlighet att erbjuda er vegetarisk kost eller annan specialkost. Dock brukar det alltid finnas val på kött eller fisk. Glutenfritt bröd finns endast på vårt center i Serre Chevalier. Laktosfritt brukar finnas i Serre Chevalier . I Lacanau finns laktosfri mjölk (ej laktosfri yoghurt) & vissa laktosfria desserter. Det är värt att presentera sig i köket och tala om ifall man har någon allergi. Ibland har de möjlighet att hjälpa till, det varierar mellan olika center. Ta gärna med en fransk beskrivning på dina behov, så underlättar det för kockarna.

Bar

På varje center finns en bar där man förutom varma drycker kan köpa godis, läsk och öl samt vin. Starksprit finns inte. Priserna i baren är låga. Man betalar med ett laddningsbart barkort eller kuponger som man köper i baren.

Aktivitet: heltid eller halvtid

De flesta aktiviteter är på heldagar med instruktör. Aktiviteten praktiseras då i regel måndag tom fredag; totalt c:a 23 h/vecka (heldagar). Aktivitet halvdag med instruktör innebär totalt c.a 11-13 h/vecka. Beroende på center och aktivitet kan man resterande tid disponera utrustningen på egen hand. Alternativt så ägnar man sig åt andra aktiviteter som centret har.

Aktiviteter utan center ( 'äventyr')

Vissa program innebär att man är ute på tur. Man övernattar alltså då inte på ett UCPA-center, utan login är förlagd på tex. camping, i enkel bergsstuga eller under bar himmel. Mycket enkel logi.

Studenterbjudande

Det finns emellanåt förmånligt studenterbjudande med fördelaktigt pris. Vänder sig till studenter mellan 18-25 år. Villkoret förutom åldersgränsen är att man vid ankomst behöver uppvisa giltigt student-id. Har man inte giltigt student-id på plats så får man på plats betala tilläggskostnad, motsvarande ordinarie paketresa.

Intyg  för dykning & skärmflygning

Läkarintyg är obligatoriskt, utan intyg får man inte dyka. Kontakta UCPA resor så skickar vi intyg som du ber din läkare fylla i.

Finnes: Nya vänner

På centren finns sällskapsutrymmen där man träffas och umgås. Här finns en bar där man kan köpa kaffe, te, öl eller läsk. Något starkare än vin finns inte. På kvällarna anordnas det aktiviteter där de flesta brukar delta. Det är disco flera kvällar i veckan, men också mycket annat. På så sätt blir det lätt att ta med sig en bit av Frankrike hem. Lite språk, lite kultur, nya vänner och större kunskap. Inte bara om din sport utan om livet.

Harmonisering utifrån nivå

Syftet med UCPAs verksamhet är att man ska ha kul tillsammans och utvecklas inom aktiviteten. Detta görs genom att man första morgonen skapar så jämna grupper som möjligt. Instruktören bedömer om man har den nivå som krävs för den specifika gruppen. Vid gruppindelningen tar man hänsyn till det specifika minimiantalet som krävs för gruppen. Beroende på den exakta nivån hos deltagarna och antal anmälda deltagare kan det dock förekomma viss nivåskillnad inom en grupp. Man eftersträvar dock att gruppen ska vara harmoniserad. Man kan inte garanteras att hamna i samma grupp som sitt resesällskap. Om man inte har den specificerade nivån som krävs (där detta anges) kan man nekas att deltaga i gruppen.

Städning

Våra gäster städar själva sina rum vid avresan. Detta innebär på de flesta av våra center att man lämnar in lakan samt städar rummen.

Välkommen i sommar!