Vårt miljöansvar!

Hållbara resor

Vårt gröna arbete bevarar vita berg

Oavsett vad vissa världsledare påstår så är den globala uppvärmningen ett faktum. Vi på UCPA vill njuta av fluffig pudersnö, sköna carvingsvängar och magiska randonnéeturer även i framtiden. Det tror vi att du också vill. Våra gröna miljömål gör att du kan resa hållbart till vita bergstoppar och grym skidåkning.
 
POW


Skydda våra vintrar

Planeten blir varmare och snön smälter. POW är ett nätverk av företag, organisationer och vanliga skid- och brädåkare som värnar om klimatet. Givetvis är UCPA medlem. Tillsammans kan vi minska snösporternas klimatpåverkan och bli en starkare röst i samhället.

Läs mer på protectourwinters.se

 
Res grönt med buss

Genom att ta bussen till Alperna minskar du din klimatpåverkan. Miljön är en viktig anledning till varför vi fortsätter att erbjuda bussnär alla andra har slutat med det. Dessutom är det bekvämare än du tror och priset är oslagbart. Lär mer om bussresan här.

 

vandring-cinque-terre

Klimatkompensera för flyget –vi matchar varje krona!

Vill du klimatkompensera för flygresan? Toppen! Vi blir så glada att vi betalar hälften av kostnaden. Tillsammans hjälps vi åt att bevara de vita bergstopparna. Vi samarbetar med ZeroMission.


Vad betyder klimatkompensation egentligen?

Klimatkompensation innebär att utsläpp av växthusgaser kompenseras genom utsläppsreducerande åtgärder. En reduktionsenhet motsvarar ett ton koldioxid. Om du väljer att klimatkompensera din flygresa, innebär det att träd återplanteras och bevaras i Khasi Hills, östra Indien. Träden binder vatten, förhindrar jordskred och ger skugga för djur och befolkningen. Läs mer om projektet på Plan Vivo.