COVID -19 Res tryggt i vinter!

Hur påverkar Covid-19 kommande vinters skidresor?
 

Det är givetvis väldigt svårt att veta i nuläget hur COVID-19 kommer påverka våra resor under vintern 2021/2022. Länder runt om i EU lättar nu på sina restriktioner och vaccinationerna fortlöper. Det finns inte någon avrådan mot resor till Frankrike sedan länge och de indikationer vi får från våra franska kollegor är positiva. Men för er som vill boka resor med oss så har vi sammaställt vad många av våra gäster frågar om.

Från 1/7 kan men enkelt ladda ner sitt digitala vaccinpass.  Detta kommer förenkla resandet och ska tas med på resan för att styrka sin vaccination vid gränskontroller. Viktigt att man alltid kollar upp reglerna som gäller för det land man ska resa till. Vi rekommenderar att man löpande uppdaterar sig om reglerna på Sweden Abroad då de kan ändras.

Ladda ner vaccinationsbevis inan ni ska resa.

 

Innan du bokar
 

Att köpa en paketresa vid resa till utlandet ger dig största möjliga trygghet
Alla våra skidresor faller under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Vid köp av en paketresa hos UCPA omfattas du som resenär av våra erforderliga resegarantier som vi som bolag ställt till Kammarkollegiet

Genomförd resa eller pengarna tillbaka
Med rådande världssituation tagen i beaktning finns två möjliga scenarion när du bokat en skidresa med oss. Antingen är det fritt fram att resa och du kommer iväg på din härliga skidsemester, eller så avråder UD från att resa till Frankrike före avresa och du får istället pengarna återbetalade. Såvida du själv inte väljer att avboka din resa, trots att UD inte avråder från resor till berört resmål förstås.

Om situationen försämras och UD skulle införa ny avrådan för inresor till Frankrike, kommer UCPA återigen följa deras beslut och en återbetalning av det totalt inbetalda beloppet kommer ske till våra gäster inom 7 dagar.

 

Vanliga frågor


Behöver jag vaccinera mig inför vinterns resa?
Vi vet i nuläget inte vilka restriktioner som kommer att gälla för vinterns resor. Det som gäller i dagsläget är att man kan resa till Europa / Frankrike om man har gilltlig PCR test (48 timmar) eller är fullt vaccinerad, och kan styrka det med ett vaccinationbevis.

Vad händer om Frankrike stänger sina gränser, eller liftarna har stängt?
Detta räknas som en väsentlig ändring av er resa, och vi kommer återbetala er inbetalt belopp.

 Vad händer om den veckan jag hade bokat blir inställd, efter att jag valt att boka av min resa?
När du väljer att avboka din resa hos oss så upphör det avtal vi ingick när du bokade din resa. Du kommer därför inte att få tillbaka inbetalade pengar om UCPA tvingas att ställa in resan som du tidigare var inbokad på. Varför vi tar ut en avbeställningsavgift handlar enbart om att vi själva har kostnader i och med din avbokning.  

Finns det risk att jag hamnar i karantän?
I nuläget har varken Sverige eller Frankrike infört karantänsregler under COVID-19 pandemin. 

Vad händer om jag blir sjuk på min resedestination?
Sjukdomar täcks som alltid av er reseförsäkring. Vi rekommenderar att ni tar kontakt med er hemförsäkring innan avresa, och frågar om deras inställning till COVID-19 under resan.

Gäller avbeställningsskyddet om jag får COVID-19 innan avresa?
Avbeställningsskydd som UCPA resor säljer gäller endast om du har ett läkarintyg som säger att du ej kan resa på grund av din sjukdom.

Finns det risk att UCPA Resor går i konkurs?
Vi har en god och stabil ekonomi, och det finns inget hot av konkurs i nuläget. Skulle det värsta hända är ni skyddade av resegarantifonden, eftersom vi har ställt resegarantier med Kammarkollegiet. 

Läs mer:
UD - Utrikes­departementet
Folkhälsomyndigheten
Av- och ombokningsregler (Resevillkor)