Nyheter 2020

Nyheter skidsäsongen 2020!

Vi kan inför denna säsong presentera två nyheter till vårt reseutbud i de franska alperna.

      - Ski & Spa | Flaine


Nytt program för dig som vill kombinera fantastisk guidad skidåkning med avkoppling. Under veckan åker du cirka 12 h med guide, fördelat på fyra förmiddagar, medan resterande tid ägnas åt olika aktiviteter med fokus på avkoppling och välbefinnande. 

Skidåkning med guide sker vanligtvis på förmiddagarna medan eftermiddagarna ägnas åt aktiviteter som snöskovandring med bergsguide, spaupplevelser eller massagebehandling. 

Boendet i Flaine är nyligen renoverat och ett av de allra finaste UCPA-centren i Frankrike. Du bor i 2-, 3- eller 4-bäddsrum. En vecka som ger dig både utmaningar och tid till återhämtning!

 

      - Randonnée & Yoga | Argentière


En nyhet för dig som vill komma bergen ännu närmre och lära dig mer om randonnée. Programmet ger dig en grundkurs i randonnée – att gå på tur i opistad, högalpin terräng.

Under veckan provar du på allt från stighudar och skarjärn, samt stegjärn, till att läsa karta och planera din färd uppför. Du får en grundlig genomgång både tekniskt och säkerhetsmässigt. Förmiddagarna ägnas åt randonnée medan eftermiddagarna ägnas åt olika typer av yogasessioner med fokus på bland annat andning, kroppshållning och balans. En natt under veckan spenderas i refuge, i Loriaz, 2020 meter över havet.  

En äventyrlig och inspirerande vecka där du utmanas tekniskt såväl som fysiskt på olika plan!

 

 

      - Ski off pist Grand Montets | Argentière


Nytt program för dig som har tidigare erfarenhet av off pist-åkning och som genom en introduktion till Freerando får möjligheten till åkning vid Grand Montets-passet, dit den tidigare Grand Montets-liften gick.

Veckan två inledande dagar ägnas åt off pist-åkning runt om Chamonixdalen. Efter en dag med fri åkning tar du dig under veckans två avslutande dagar ut på tur tillsammans med din grupp och guide. Genom en kortare stigning på cirka 300 meter kommer du till Grand Montets där 1800 meters nedfart i orörd pist väntar.

Här finns fantastiska förutsättningar för kanske hela alpernas bästa off pist-åk vintern 2020!

 


      - Ski off pist & Randonnée Nybörjare | Flaine


Nytt program för dig som känner dig trygg i pisten och vill bekanta dig med skidåkning utanför de pistade områdena. Off pist-åkning och randonnée – att gå på tur i opistad, högalpin terräng.

Veckan är fördelad på hälften off pist-åkning och hälften randonnée. Aktiviteten ger dig grundläggande kunskaper i lavinsökning och utbildning i användning av lavinsändare, spade och sond, kunskap om snö, vägval och off pistteknik. Dessutom får du under veckan bekanta dig med Randonnée och prova på allt från stighudar och skarjärn, samt stegjärn, till att läsa karta och planera sin färd uppför, både tekniskt och ur säkerhetssynpunkt.

Du får helt enkelt testa på det bästa av två världar utanför pistade områden!