UCPA Resor - Skidsafari Randonnée - VINTER

Skidsafari Randonnée - Argentière

Detta är nästan ett måste för dig som är en duktig off-pist åkare på jakt efter de bästa åken, gynsammaste snöförhållandena där både glaciäråkning och bestigningar med stighudar kan ingå.
Förutom Chamonix kommer ni att under 2 heldagar få möjlighet att bestiga bergssluttningarna i Schweiz (Verbier eller annan ort), Italien (Courmayeur eller annan ort) och/eller andra vackra och okända områden i Haute Savoie.

Observera!
Detta är är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.
vandring-cinque-terre

Lördag

Ankomst till centret, utdelning av utrustning samt välkomstmöte.


vandring-cinque-terre

Söndag

Man testar sin skidustrustning genom egen åkning utan moniteur i Grands Montets. Teoretisk säkerhetsgenomgång under em/kväll.


vandring-cinque-terre

Måndag

Harmonisering av skidgruppen och säkerhetsgenomgång med tyngdpunkt på off pist-teknik. Piståkning och offpiståkning i/kring Grands Montets.


vandring-cinque-terre

Tisdag

Åkning utanför Chamonixdalen, antingen beger ni er till Schweiz, Italien eller någonstans i Haute Savoie.


vandring-cinque-terre

Onsdag

Ledigt. Åkning på egen hand, vilodag eller varför inte besöka Chamonix.


vandring-cinque-terre

Torsdag

Åkning i Le Tour eller Brévent/Flégère. Teknikgenomgång av randonnéematerialet och första vandring uppåt med stighudar. Eventuell teknikgenomgång i att köra branta korridorer, beroende på väderlek..


vandring-cinque-terre

Fredag

Åkning utanför Chamonixdalen, antingen beger ni er till Schweiz, Italien eller någonstans i Haute Savoie.


vandring-cinque-terre

Lördag

Egen åkning på förmiddagen. Utcheck och återlämning av utrustning.

Kursupplägg
Kursen riktar sig till duktiga skidåkare med erfarenhet av offpiståkning. Förutom Chamonixdalen kan du få möjlighet att under veckan åka i Schweiz, Italien och områden utanför Chamonixdalen.

Nivå - Expert
Din erfarenhet gör att du kan läsa av terrängen och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, offpist etc. Du klarar carvingsvängar och stora svängar i vilken terräng som helst. Expert innebär högsta nivå, du kan alltså med lätthet åka både i och utanför pisten i varierande snöförhållanden. Man ska även ha erfarenhet i hanteringen av tranceiver, snöskor, sond o spade.

Viktigt om nivå 
Ur säkerhetssynpunkt och för att vi ska kunna erbjuda en så givande kurs som möjligt är det viktigt att vi har en så jämn nivå, som möjligt inom gruppen. Därför är det betydelsefullt om man har den nivå som krävs. UCPA har ingen möjlighet att erbjuda en annan kurs eller ge ersättning om ni inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.

Konditionskrav
För att delta krävs god kondition. 

Gruppstorlek
En moniteur om max 8 deltagare.

Logi
Man kommer bo på UCPA-centret eller på grannhärbärge.

Kursstart & kursslut
Ankomst lördag. Söndag ägnas åt egen åkning i Grands Montets. Åkning med moniteur i grupp sker måndag - tisdag, torsdag - fredag, ca 23 timmar. Onsdag åker man i egen regi. Hemresa sker lördag efter lunch. 

Utrustning som ingår
All teknisk utrustning finns att låna på UCPA: Skidor typ.freeride med randonnéebindning, stavar, pjäxor, säkerhetsutrustning som tranceivers (av säkerhetsskäl ingår ej batterier men finns att köpa på plats), sond, spade och stighudar. Om du har egen utrustning som ni är vana att använda, rekommenderar vi er att ta med denna. Den blir då verifierad/godkänd innan ni lämnar centret. 

Egen utrustning
Lämplig ryggsäck c.a 20-30l, för medhavt lunchpaket, sond, spade och att fästa skidor på. Termos eller/och vattenflaska, personligt miniapotek, solglasögon och goggles, solskyddsfaktor (hög faktor, solen är stark!), kräm och cerat till läpparna.
Tänk på att era skidkläder ska vara lätta, praktiska och sköna att använda. Vi rekommenderar att man i klädväg tar med sig : Keps/mössa/pannband/hjälm, halsduk, underställ, t-shirt, sweat shirt, jacka och byxor i Gore Tex (vattenavvisande), flera par strumpor som ombyte samt vantar eller skidhandskar. Man ska kunna vara rätt klädd både vid kallt och varmt väder. Temperaturen kan variera och vädret kan förändras snabbt.

Logi
Ni bor antingen på UCPA-centret i Argentière eller på ett grannhärbärge.

Övrig info
Med reservation för eventuella ändringar i aktivitetsprogram, som är ett exempel på hur veckan kan utformas. Programmet kan komma att ändras enligt tekniska kriterier, säkerhetskrav eller väderförhållanden under aktuell vecka. I det fall så är det endast UCPA-ansvarig på plats som har befogenhet att fatta nödvändigt beslut.

Angivna priser är per person och inkluderar
 • Sovbuss T&R från Helsingborg (anslutningsavgift tillkommer, avgår på fredagar!)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla måltider: frukost, lunch & middag. Läs mer
 • Liftkort 6.5 dagar
 • UCPA Skidskola: heltid : 23t/vecka, halvtid: 12t/vecka
 • Skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots ingår, för övrig utrustning se fliken mer info under respektive resmål och aktivitet
Mer om transporten
 • Anslutningar till bussen, se här
 • Flyg: i mån av plats. Tillägg till ord. pris syns under respektive resmål (transfer ingår)
 • Egen transport? Ger dig 700kr rabatt per väg
Ingår ej:
 • Hjälm, ABS ryggsäck & annan "specialutrustning"
 • Måltidsdryck
Redan fullt? Använd UCPA Alerts!
Vecka
Incheckning
1
29/12
2
05/01
3
12/01
4
19/01
5
26/01
6
02/02
7
09/02
8
16/02
9
23/02
10
02/03
11
09/03
12
16/03
13
23/03
14
30/03
Flyggtillägg hittar ni på respektive ort
Argentière
Skidsafari italien expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Randonnée expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Österrike expert, heltid - 18-55 år
Chamonix
Skidsafari Cham expert, heltid - 18-55 år
Skidsafari Vallée blanche expert, heltid - 18-55 år
Snowboard off pist évasion expert, heltid - 18-55 år
Les Arcs
Skidsafari Tarentaise expert, heltid - 18-55 år
Serre Chevalier
Grande Traces skidor, expert, heltid - 18-55 år
Grandes Traces snowboard, expert, heltid - 18-55 år